Magazin > Odnosi in prosti čas
11013 ogledov

"Če pride do tega, kdo naj preživi? Mati ali otrok?"

Žalost Profimedia
Zdravniki niso imeli dobre prognoze za nerojenega sina ... mater so vprašali, ali ga želi nositi še šest tednov.

Angleški oče je spregovoril o trenutku, ko je moral izbrati med sopotnico in nerojenim otrokom. Ko je žena Michaela Gerryja Fotheringhama McConnella začela rojevati, je prejel vprašanje, ki ga nihče noče slišati. Ob njem mu je "zamrznilo srce". Zdravnik mu je rekel, da mora sprejeti odločitev, ki je nihče ne bi smel sprejeti.

Zaradi nevarnega zapleta, je zdravnik prosil McConnella, naj izbere življenje svoje zaročenke ali svojega otroka.

Lažji od vreče sladkorja

McConnell je dejal, da je njegova zaročenka Stephanie Brown novembra 2021 rodila otroka, ki je bil lažji od vreče sladkorja. Njun sin Mickey se je zaradi zdravstvenega zapleta na žalost poslovil komaj osem mesecev kasneje, 24. julija.

Leto dni prej, v 18. tednu nosečnosti, je iz Brownove začela teči plodovnica. Rezervirala sta termin za nadaljnje preiskave, ki naj bi odkrile vzrok.

Ko sta prispela v bolnico, so zdravniki sprva menili, da je otrokovo srce preveliko, zato so ju preusmerili h kardiologu. A je ta odkril, da so otrokova pljuča premajhna za njegovo telo in nesorazmerna z ostalimi organi.

McConnellu in Brownovi se je trgalo srce. Za njunega sina Mickeya zdravniki niso imeli dobre prognoze. Stephanie so vprašali, ali želi sina nositi še šest tednov, da se mu notranji organi pravilno razvijejo. Tako poroča portal YourTango.

McConnell se je kasneje pogovoril z zdravnikom. Ko sta bila z zaročenko v bolnici, ga je zdravnik odvedel na stran in mu sporočil slabo novico. "Doktor, ki naj bi poskrbel za porod, me je odpeljal na stran in me vprašal: 'Če pride do tega, kdo naj preživi? Mati ali otrok?'" pravi McConnell.

Situacija je postala zelo resna, ko so med porodom odkrili težavo s popkovnico, a McConnell ni šel v podrobnosti.

Kljub vsem težavam, sta si oba starša še vedno želela imeti otroka, a zdravniki so ju svarili, da jima morda ne bo uspelo.

"Tam sem bil skupaj z njo ob najslabših in najgroznejših trenutkih mojega življenja. Ob njeni slabosti in šesttedenski nošnji dečka je bilo mučno, tako fizično kot duševno," je dejal.

S carskim rezom so skušali rešiti težave ...

"Mali borec"

Stephanie je preživela in rodila Mickeyja, ki je imel zelo majhno telesno težo. Srečna sta bila, ko sta videla, da njun sin okreva. Premestili so ga v bolnico, ki je bila bližja domu, a ko sta ga bila pripravljena odnesti domov, se je njegovo stanje poslabšalo.

Po dolgi in težki borbi, se je Mickey 24. julija poslovil v materinem naročju. Michael ga je imenoval "mali borec".

"Bil je najsijajnejša zvezda, ki sem jo kdaj srečal. Nikoli ne bom pozabil vtisa, ki ga je ta deček ustvaril na Zemlji, res je bil borec," je dejal žalostni oče.

McConnell se zahvaljuje svoji zaročenki za njeno moč in voljo, zaradi katerih se je prebila skozi vse težave. Pravi, da mu je zgled.

"Vse skupaj je bilo fizično, duševno in čustveno izčrpavajoče. Imela sva noči brez spanca in travmatične dneve, a stala sva si ob strani," zaključuje.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.