Magazin > Odnosi in prosti čas
20 ogledov

Dan za trebuščke in dojenčke

mamice5
1/12
Anže Petkovšek
Z mamicami in nosečnicami smo v Sunny Studiu v soboto preživeli čudovito dopoldne ob zabavni vadbi, zdravi prehrani in koristnih nasvetih.

Za nami je čudovito sobotno dopoldne, v katerem so se nosečnice in mamice lahko razgibale in razvajale. Obiskovalke so se lahko udeležile brezplačne vadbe v Sunny Studiu, kjer inštruktorica ni skoparila s praktičnimi nasveti. Nosečnice in mamice so bile nad vadbo navdušene, veliko jih je dejalo, da se bodo priključile redni vadbi.

"Sama se zelo veliko ukvarjam s športom, zato mi je bila vadba, prilagojena za nosečnice, kar premalo utrujajoča. Najbolj mi je bil všeč prvi del vadbe, aerobni del," je povedala nosečnica Petra. Nosečnica Urša pravi, da ji je bila pri vadbi za nosečnice najbolj všeč koreografija. "Vadba mi je bila všeč, malce neprijetno mi je bilo izvajati vaje na hrbtu," je dodala. Nosečnica Maja pa pravi, da je bila vadba za nosečnice točno tisto, kar je potrebovala: "Zagotovo bom zdaj hodila na vadbo, saj mi je težavnost ravno pravšnja, glasba pa je bila super izbrana." Navdušena je bila tudi nad izborom hrane in napitkov, ki so si jih vadeče brezplačno privoščile.

Mamice z malčki in otroki so med vadbo svoje najmlajše v varstvo zaupale učiteljici iz društva Sezam, ki je sicer učiteljica likovne vzgoje. Otroci so se zabavali, najedli in domov odnesli svojo likovno umetnino - verižico.

Delili so nasvete

Partnerji projekta so goste Dneva za trebuščke in dojenčke razvajali z brezplačnimi testerji in s koristnimi nasveti. Nataša Stevanovič iz Abanke je na dogodku predstavila nakup zlata. Ugotavlja, da se starši otrok vse bolj bojijo, da jim bodo razni prihranki, ki jih varčujejo za otroke, znižali otroške dodatke ali bodo morali zaradi tega dražje plačevati vrtec. Prav zato je na dogodku predstavila možnost nakupa naložbenega zlata, ki ni obdavčeno in ni kupljeno na ime.

Martina Oražem iz Neocelice opaža, da shranjevanje matičnih celic starše vedno bolj zanima. Zanimanje je bilo lani zaradi gospodarske situacije nekoliko manjše, letos pa ga je veliko več. "Je pa v Sloveniji še vedno premajhna ozaveščenost," opozarja. Staršem predlaga, da se za dodatne informacije zglasijo pri njih, kjer se lahko takoj vse pregleda in se jim odgovori na vsa vprašanja.

Pri stojnici Bi Medie so obiskovalke dobile koristne nasvete za nego kože nosečnic, pri stojnici Peg Pérego pa nasvete za izbiro primernega vozička. Na stojnici Nivee so si obiskovalke lahko vzele praktičen paket.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.