Magazin > Odnosi in prosti čas
101639 ogledov

Fotografija, ki je hkrati čudovita in tragična

mladenič facebook/StichtingAmbulancewens
Eden najbolj ganljivih posnetkov leta.

Mlad moški sedi na nosilih in strmi v gore. Ob njem leži igrača. Ta mladenič je star 19 let in kmalu bo umrl, piše Bild. Ima raka, ki se je razširil po telesu. Njegova zadnja želja je bila, da bi še enkrat videl gore. 

Organizacija, ki na smrt bolnim ljudem izpolnjuje zadnje želje Die Stichting Ambulance Wens, je fantu iz nizozemskega Assena željo izpolnila. "Eden od naših prostovoljcev dela v bolnišnici  v Groningenu. Fanta je videl večkrat in preko njega smo izvedeli, da je rad obiskoval Švico. Tam je bil pogosto in nor je na gore. Bile so njegove prijateljice in njegovo življenje,“ je časniku Dagblad van het Noorden povedal ustanovitelj organizacije Kees Veldboer.

Z mladim pacientom sta odpotovala dva prostovoljca, ki sta z njim v Švici preživela štiri dni in mu omogočila tudi helikopterski polet nad gorami. Fotografija, ki jo je organizacija objavila po izletu, je ganila splet. "Posnetek me je ganil do solz. Je hkrati žalosten in čudovit,“ je posnetek pokomentirala uporabnica Twitterja. 

Omenjena organizacija je nastala pred 12 leti, idejo zanjo pa je imel voznik reševalnega vozila Gründer Veldboer iz Rotterdama. Ideja se mu je porodila, ko je v bolnišnico peljal na smrt bolnega mornarja. Na poti sta se peljala mimo morja in pacientu so se ob pogledu na ladje zasvetile oči. Brez oklevanja mu je Gründer izpolnil zadnjo željo – še eno plovbo z ladjo.

Danes pri organizaciji dela 200 ljudi in imajo sedem posebnih vozil. Včasih je zadnja želja na smrt bolnega zelo skromna – še enkrat si želijo videti svoj dom ...
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.