Magazin > Odnosi in prosti čas
3091 ogledov

Ganljivo: Mehika izgubila heroja, Turčija ji je poslala prikupno darilo

Arkadas Profimedia
Upamo, da bo tako uspešen kot njegov predhodnik.

Turčija je v zahvalo mehiški vojski poklonila pasjega mladička, pasme nemški ovčar, ki se bo uril v iskanju preživelih. Na ta način so se Mehiki, ki je februarja po potresu v Turčiji in Siriji v državo poslala reševalce s psi, zahvalila. Mladičku je ime Arkadas, kar v turščini pomeni prijatelj. Ime so izbrali s spletnim glasovanjem.

proteo | Avtor: Profimedia Profimedia

Gre za majhen obliž na veliko rano. Mehika je namreč med iskanjem izgubila svojega velikega heroja, 9-letnega ovčarja Protea. Njegove posmrtne ostanke so na letališču pričakali vojaki in ga pokopali z vojaškimi častmi. 

Psa bo treniral isti trener, ki je delal s Proteom, ki je od utrujenosti poginil v Turčiji, potem ko je rešil dve osebi. 

proteo | Avtor: Profimedia Profimedia

Mladička so slavnostno in v družbi njegovih bodočih kosmatih kolegov, ki so pridno čakali v nahrbtnikih svojih trenerjev, sprejeli v vojaško enoto. "Hvala mojim prijateljem v Mehiki, ki so me tako lepo sprejeli. Obljubim, da sem bom potrudil po najboljših močeh, da bom postal dober reševalni pes," je mehiško obrambno ministrstvo čivknilo v Arkadasovem imenu.

arkadas | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.