Magazin > Odnosi in prosti čas
4910 ogledov

Jutranji rituali uspešnih ljudi

oprah winfrey Profimedias
Stvari se bodo spremenile, ko se boste vi spremenili.

"Svojega življenja ne boš spremenil, dokler ne boš spremenil nečesa, kar počneš vsak dan. Ključ do uspeha leži v rutinskih dejanjih,“ pravi znani ameriški avtor John Maxwell. Bolje tega ne bi znal povedati nihče!

Vprašanje je le, kako spremeniti svojo rutino, da bi čim bolje začeli dan? Za vas imamo namig. Zjutraj si vzemite med 10 in 15 minut časa samo zase. Če ste v velikem stresu, si privoščite še več miru. Nimate časa? Vstanite prej in ignorirajte mobilnik. Na list papirja, najbolje bo, da si kupite poseben zvezek, vsako jutro zapišite odgovore na naslednja vprašanja:

1. Za katere stvari sem hvaležen?
2. Kaj lahko danes dobrega storim zase in za druge?
3. Kaj bi me danes razveselilo?

Nato si vzemite nekaj minut za meditacijo. Tisti, ki radi prebirajo biografije uspešnih ljudi, že vedo, da imajo te osebe posebne jutranje rituale, saj si na ta način napolnijo baterije in so zato čez dan bolj produktivni.

Med tistimi, ki pišejo "dnevnik hvaležnosti“, je na primer tudi Oprah Winfrey, Arianne Huffington pa svojega doma ne bo zapustila brez jutranje meditacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.