Magazin > Odnosi in prosti čas
51 ogledov

Kako brez besed pritegniti pozornost

Govorica telesa ne laže. Seksualna privlačnost je razvidna tudi iz govorice tele Žurnal24 main
Telesna govorica je brez dvoma izjemnega pomena. Leil Lowndes je v svoji knjigi How To Talk To Anyone pojasnila, na kakšen način lahko povsem brez besed pritegnemo visoko stopnjo pozornosti iz svoje okolice.

1. Počasen nasmeh

Ne poklonite širokega nasmeha še v isti sekundi, ko nekoga zagledate. Namesto tega Leil najprej priporoča premor in (globok) pogled v oči osebe nasproti nas in šele nato naj sledi: "velik, topel, odziven nasmeh, (ki) razsvetli vaš obraz in preide v vaše oči.“

2. Očesni kontakt

Strokovnjakinja priporoča, da sogovornika gledate, kot bi bili prilepljeni nanj. Njeno priporočilo leži v tem, da pogleda ne odmaknete takoj, ko se pogovor konča, vendar naj bo to izvedeno na počasen in prefinjen način.

3. Popolnoma usmerjeni v sogovornika

Lowdnesova priporoča popolno usmerjenost v sogovornika. Proti njej ali njemu se obrnite s celotnim telesom, saj naj bi bil to znak, da mu/ji posvečamo edinstveno pozornost.

4. Omejite gibanje

Če želite narediti vtis kredibilne osebe, se med pogovorom o pomembnih zadevah čim manj gibajte. Ne praskajte se, ne skomigajte z rameni in ne trzajte preveč … Pogosti gibi z roko v bližini vašega obraza naj bi sogovorniku po mnenju strokovnjakinje lahko sporočali, da lažete ali da ste anksiozni.

5. Pozdravljen, stari prijatelj

Ko srečate nekoga, si predstavljajte, da je vaš stari prijatelj. To naj bi namreč posledično vodilo k vaši mehkejši interakciji s to osebo, saj bo zmehčalo vaše gibe – od obrvi, do prstov na nogah, še meni strokovnjakinja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.