Magazin > Odnosi in prosti čas
1745 ogledov

Kako najhitreje zaceliti zlomljeno srce?

zlomljeno srce Shutterstock
13 napotkov, ki vam bodo pomagali pozabiti na bivšega partnerja.

Ostali ste sami, kar boli in bolelo bo še nekaj časa. S spodnjimi namigi lahko ta težek čas skrajšajte. Pri celjenju zlomljenega srca je sicer najbolj pomembno to, da se ne zapirate vase.

1. Delajte, kar vas veseli
Čas bo zacelil rano, brez skrbi. Do takrat pa počnite stvari, ki vas veselijo oziroma vam pomagajo. Če se morate zjokati, se zjočite. Nato pa se prisilite v nekaj, kar bo dvignilo vašo energijo. Pojdite v telovadnico ali pa v šoping. Ne zapirajte se med štiri stene, ampak spoznavajte nove ljudi.

2. Ne ponižujte se
Mnoge po koncu zveze zajame občutek manjvrednosti, ker se ne počutijo več ljubljene. Čudoviti ste in zaslužite si le najboljše. Če tega vaš partner ni videl, potem je to njegov problem in ne vaš. V primeru, da vam je partner očital, da niste sposobni zveze ali da ste čudni, na te besede čim prej pozabite. Bodite veseli, da ste se takšne osebe znebili.

3. Osredotočajte se nase
Razmišljajte o sebi in ne o nekdanjem partnerju. Izogibajte se partnerjevim profilom na družbenih omrežjih – verjemite, da njegovih oziroma njenih objav v resnici sploh ne želite videti. Osredotočiti se nase, na svoje prijatelje in potencialne nove partnerje v vašem življenju.

4. Nadaljujte
Pustite preteklost pri miru in ne sprašujte se, kaj bi lahko naredili drugače. Konec je in za to obstaja razlog. Sprejmite dejstvo, da vama pač ni bilo usojeno. Ta oseba ni bila prava za vas, kar pa ne pomeni, da prave osebe nikoli ne boste spoznali.

5. Verjemite v naslednjo ljubezen
Trenutno se morda sliši nemogoče, a nekoč boste spoznali sorodno dušo. Oseba, ki vas bo prevzela in navdušila ter vas znala ljubiti na pravi način.

6. Ne zapravljajte časa
Če vas noče, vas ni vreden/vredna. Pika. Dajte drugi osebi možnost, da osvoji vaše srce.

7. Nekdanjega partnerja ne kličite
Pogovor z nekdanjim partnerjem vam ne bo pomagal, zato se mu izogibajte. Odprl bo rane, in to je vse …

8. Realističen pogled na zvezo
Je bilo res vse tako idealno? Vprašajte prijateljico, ki vas dobro pozna. Zagotovo vam bo naštela več stresnih situacij, ko ste jokali na njeni rami. Negativni spomini vam bodo pomagali narediti korak naprej. Tolažite se z mislijo, da se vse zgodi z razlogom.

9. Odstranite vse spomine
Stran s skupnimi fotografijami. Nadomestite jih s fotografijami ljubljenih oseb.

10. Ne rešujte zveze
Če ste zvezo že poskušali rešiti, ampak vam ni uspelo, vrzite puško v koruzo. Ne zapravljajte svoje energije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.