Magazin > Odnosi in prosti čas
1644 ogledov

Kdaj je pravi čas za postavitev božičnega drevesa?

božično drevo, božič
Postavite ga čim prej, pravijo strokovnjaki.

Ne poslušajte ljudi, ki vas kritizirajo, ker ste že novembra začeli z božičnim okraševanjem svojega doma. Strokovnjaki namreč pravijo, da ste s tem naredili veliko dobrega za svoje počutje.

Dokazano je namreč, da so tisti, ki že zgodaj postavljajo božično drevo, srečnejši. Lučke in božična dekoracija jih namreč spominja na otroštvo, na dneve brez stresa in skrbi. "V svetu, ki je poln stresa in strahov, so ljudje radi obkroženi s stvarmi, ki jih osrečujejo in božična dekoracija jih spominja na otroštvo. Je ključ do čarovnih čustev in pričakovanj. Na plano pridejo spomini in stara čustva. Prej, ko bomo začeli z okraševanjem, dalj časa bo ta občutek trajal,“ razlaga psihoanalitik Steve McKeown, psihoterapevtka Amy Morin pa je izpostavila še en vidik okraševanja: "Med božičnimi prazniki se spominjamo tudi ljubih pokojnih ljudi. Z okraševanjem se spet okrepi povezava z njimi in spomini nanje.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.