Magazin > Odnosi in prosti čas
49 ogledov

Krizo 20. letih boste premagali tako

moški ženska kriza skrb strah Profimedias
Krizo srednjih let poznamo, zdaj pa je čas, da se spoznamo še s krizo tistih, ki so sredi dvajsetih let in tem, kako jo premagati.

Rezultati raziskave, objavljene v mednarodni reviji o vedenjskem razvoju, so pokazali, da 39 odstotkov moških in 49 odstotkov žensk izkusi krizo v starosti med dvajsetim in tridesetim letom. Med simptome spadata občutek zlaganosti in občutek, da so še vedno otroci. Ljudje v krizi se še iščejo, zaradi česar pogosto menjajo službo in partnerje, saj želijo ugotoviti, kdo so in kje je njihovo mesto. 

Psiholog Kenneth Hill je v svoji raziskavi Psihologija izgubljenih pokazal, katerih pet korakov morajo ljudje v krizi storiti, da najdejo svoje mesto. 

Nikoli ni prepozno, da ugotovite, kaj bi radi storili s svojim življenjem, zato se ne bojte podati na povsem drugačno pot od tiste, ki ste si jo začrtali. 

Ko se vam zdi, da se svet okoli vas podira, ne začnite begati v različne smeri. Umirite se in prisluhnite sami sebi. Zastavite si naslednja vprašanja. Kaj imate radi? V čem ste dobri? Kaj svet potrebuje? To naj bodo vaše izhodiščne točke, h katerim se vračajte, ko se vam bo zdelo, da izgubljate smer. Pazite le, da jih ne izberete preveč. 

Pripravite načrt, kako se boste zadeve lotili. Poiščite sistem načrtovanja, ki vam bo najbolj ustrezal in se ga držite. Ključne datume in cilje si obesite na vidno mesto. 

Ne zatekajte se več k izgovorom. Prevzemite odgovornost za vaša dejanja in za njihov rezultat. 

Komentarjev 1
  • slajan 11:38 28.februar 2016.

    Pa še par nasvetov za Slevensko generacijo 20 30 let:- sprijaznite se, da delovnih mest ni in jih ne bo- država potrebuje sluzaste, lahko vodljive uslužbence ne pa izobraženih- generacija pred vami je temeljito pokradla vse, tako ...prikaži več da tudi v tej smeri ni prihodnosti- reši vas samostojna pot oz. trdo delo ali pa tujina