Magazin > Odnosi in prosti čas
226 ogledov

Kroglice v penisu za boljši seks

kroglica, perla, biser, roka Profimedias
Američani si vse pogosteje v svoj spolni organ vsadijo plastične kroglice, da bi povečali spolno zadovoljstvo svojih partneric.

Kroglice naj bi dodatno stimulirale ženski klitoris, s čimer si moški prislužijo naziv dobrih ljubimcev. Strokovnjak s področja spolnosti Tobias Kohler iz Illinoisa svari pred tovrstnimi posegi, saj lahko pride do resnih zapletov. Pride lahko do poškodb mehurja in do pojava kronične bolečine. V določenih primerih se lahko pojavijo motnje erekcije. "Takšnega posega ne bi priporočal, ker ne glede na popolnoma sterilno tehniko, obstaja tveganje za okužbo in da gre kaj narobe," je dejal Kohler. Nekateri moški si kroglice vstavijo iz estetskih razlogov, drugi pa upajo, da bo to pripomoglo k boljšemu ljubezenskemu življenju.

Tovrstno početje je zaslediti tudi drugje po svetu. Na Japonskem si člani jakuze vstavljajo po eno kroglico za vsako leto zapora. 

Kroglice običajno vstavlja oseba, ki opravlja pirsinge, nekateri pa se tega lotijo sami. Po tem ko zarežejo v tkivo, plastično ali kovinsko kroglico vstavijo pod kožico penisa. Kohler opozarja, da se lahko pojavi hematom, ali celo nova luknjica na penisu, kar lahko povzroči težave z uriniranjem ali bolečine med erekcijo. 

Kohler opozarja, da mora tak poseg vedno opraviti le profesionalec, ki upošteva vse higienske standarde. 

Komentarjev 1