Magazin > Odnosi in prosti čas
546 ogledov

Le tako pravilno očistite svojo obutev

usnjeni čevlji
Pri pranju telovadnih copat je treba ravnati previdno, saj jih lahko hitro poškodujete.

Usnjena ali semiš športna obutev ne sme v pralni stroj, saj se bo tam zagotovo poškodovala. Čevlji iz bombaža ali jeansa pa so za takšno pranje varni.

Najprej morate z obeh čevljev odstraniti vezalke in po potrebi še vložke. Vezalke lahko pospravite v občutljivo vrečko skupaj z nogavicami. Nato s krtačo za čevlje odstranite umazanijo, blato, listje in vse ostalo. Obutev v stroju perite v prevleki za vzglavnik ali vrečki za občutljivo perilo. Nasvet – nikoli jih ne perite samih, ker lahko uničijo boben, ampak dodajte dve ali tri brisače.

čevlji | Avtor: Profimedia Profimedia

Pranje vsakdanje obutve v pralnem stroju lahko vašo obutev poškoduje, zato uporabite vrečko za pranje iz poliestra, ki jih bo zaščitila. Zraven lahko dodate tudi vezalke, da se v pralnem stroju ne bodo izgubile. Ko čevlje perete v pralnem stroju, morate uporabiti program za občutljivo perilo, pri nizki temperaturi (priporočljivo je 30 stopinj). Po pranju jih ne dajajte v sušilni stroj ali preblizu vira toplote, ker jih na mestu drži lepilo, ki se lahko stopi, in bodo vaši čevlji razpadli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.