Magazin > Odnosi in prosti čas
2352 ogledov

Miti o prevarah

seksi ženska vroča zgodbica Shutterstock
V odnosih je mnogo prepričanj, ki se dotikajo prevar, številni so tudi miti o razlogih zanje.

V splošnem prepričanju velja, da so k prevaram bolj nagnjeni moški, čeprav najnovejše raziskave dokazujejo, da so jim ženske za petami.

Sociologinja Alicia Walker z univerze v Missouriju v knjigi, ki jo je napisala o ženskah prevarah, razkriva, da mnogo žensk, ki varajo svoje partnerje, svoje ljubimce iščejo preko spletnih omrežij in spletnih strani za spoznavanje partnerjev, ki so ravno tako v dolgoletnih vezah.

Kljub nenavadnim okoliščinam je bil zakon zelo resen in Amy je prevara hudo priz Pozor Magazin Moderne prakse nezvestobe

V okviru svoje raziskave je odkrila:

Mit 1: Ženske varajo, ker želijo ločitev
Niti ena ženska, s katero je govorila omenjena sociologinja, ni želela ločitve. Vse so želeli obdržati svoje dolgoletne partnerje, le svoje seksualne potrebe so želele zadovoljiti tudi drugje.

"To spoznanje me je presenetilo. Običajno verjamemo, da ženske čustveno varajo, da to počnejo, ko so nerazumljene in praviloma menimo, da to storijo, ker želijo zapustiti svojega partnerja. Moja raziskava me je prepričala v nasprotno," je sociologinja povedala za Business Insider.

Mit 2: Prevara je maščevanje
"Ženske  so pokazale, da so pragmatične okrog varanja. Prijavijo se na spletne strani za ljudi, ki so v razmerjih in ki želijo le avantiro. Zelo so tudi previdne, vedo, kaj in s kom si to želijo. Večina je že bila na terapiji," je povedala Walkerjeva.

Mit 3: Ženske varajo, ko se v drugega zaljubijo
Le zanemarljiv odstotek žensk je poveal, da so varale svoje partnerje z moškimi, v katere so se zaljubile. Na koncu se običajno kaj takšnega ne konča dobro; zato ženske iščejo nekoga, ki jim je glede pričakovanj isti. Želijo si le avanture.

Mit 4: Ženske varajo le z enim moškim
Velika večina v raziskavi sodelujočih žensk je imela izven razmerja več moških. Pogosto se je zgodilo, da jim ljubimec ni izpolnil pričakovanj, zato so ga enostavno zamenjale.

ljubosumje, ljubosumen moški Magazin Previdno, če pri moškem opazite to

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.