Magazin > Odnosi in prosti čas
9521 ogledov

Najboljši nasveti za čiščenje mastnih oblog in vodnega kamna v kuhinji

Čiščenje, par Profimedia
Kako očistiti mešalnik, kako se lotiti pečice?

Kuhinjski aparati so pogosto polni mastnih oblog in vodnega kamna, a z nekaj super triki se lahko ponovno bleščijo, in to brez mukotrpnega drgnjenja. Vedeti morate le, kaj storiti …

Pri kuhinjskih aparatih storite to …

V mešalniku lahko ostanejo posušene obloge hrane, a nekaterih delov ne uspete doseči s krpico, posebno okoli rezila. Vlijte vanj malo detergenta in tople vode ter ga vključite za 15 sekund. Na koncu ga dobro sperite.

V električni kuhalnik vode, kjer se je nabral vodni kamen, vlijte beli kis tako, da prekrije dno. Pustite stati najmanj 15 minut, če gre za večje obloge kamna, nekaj ur. Na koncu sperite z vodo, dokler vonj po kisu ne izgine.

Kavni aparat se najlažje očisti vodnega kamna z mešanico sode bikarbone in vode. Dajte mešanico v aparat, pustite, da opravi en cikel (kot da kuhate kavo) in na koncu dobro sperite z vodo.

Mešanica sode bikarbone in kisa dela čudeže pri vsaki pečici. Zmešajte 80 gramov sode bikarbone in čajno žličko kisa, mešanico nanesite na notranjost pečice ter pustite vrata odprta 15 minut. Ta kombinacija bo odstranila tudi neprijetne vonjave v pečici.

Za trdovratne obloge pa …

Če je govora o večjih in bolj trdovratnih oblogah, zmešajte skodelico sode bikarbone in tretjino skodelice vode ter mešanico nanesite na celotno notranjost pečice, vključno z notranjim steklom.

Pustite stati 12 ur ter poškropite s kisom. Zatem zdrgnite celotno pečico s krpo in toplo vodo. Debelejše obloge ostružite s starim nožem – šlo bo lažje, ker sta soda bikarbona in kis omehčala obloge. Na koncu ponovno vse dobro obrišite s krpo, ki ste jo predhodno namočili v toplo vodo, ter posušite s suho krpo.

Ni slabo, če pred pečenjem na žar položite aluminijasto folijo. Tako boste imeli kasneje manjše muke s čiščenjem. Če so na žaru že maščobne obloge, jih najprej obrišite z vlažno gobo, posujte s sodo bikarbono ter pustite stati nekaj časa. Čiščenje bo nato veliko lažje.

čiščenje kavča, par PROMO Uporabno Koristni triki za učinkovito čiščenje sedežne garniture terasa PROMO Uporabno Triki, s katerimi bo vaša terasa videti kot iz pravljice

Pri odtokih in fugah …

Za odmaševanje odtokov, v katerih se pogosto nabira maščoba, potrebujete zgolj sodo bikarbono in kis. V odtok najprej stresite nekaj žlic sode bikarbone, nato pa vlijte vanj nekoliko kisa. Pustite, da deluje nekaj časa ali čez noč. Potem sperite z vročo vodo. Rezultat bo jasno viden.

Umazane in mastne kuhinjske fuge boste očistili z mešanico litra vode, pol skodelice sode bikarbone, 1/3 skodelice limoninega soka in 1/4 skodelice alkoholnega kisa. Najprej v vodi raztopite sodo bikarbono in dodajte ostale sestavine. Fuge zdrgnite s pomočjo te mešanice in gobice ali stare zobne ščetke. Na koncu sperite z vodo. Lahko pripravite tudi bolj gosto, bolj koncentrirano, mešanico in dodate manj vode.

 
Komentarjev 2
  • Peggy_Berkley 12:45 24.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan......glej več informacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • Peggy_Berkley 12:42 24.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan....glej več informacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦