Magazin > Odnosi in prosti čas
1630 ogledov

Naš voditelj vabi Slovenke, da ga naučijo peči pecivo

peka peciva, babica Shuterstock
Radijski voditelj Uroš Bitenc je sprejel nov izziv - postal bo voditelj najbolj nostalgične kulinarične oddaje Naj slovensko pecivo.

“Pa bomo zapekli novo oddajo! Iščemo Naj slovensko pecivo. Totalno vesel sem, da bom znova lahko vodil en tak projekt in da bom spoznaval čist hude recepte iz cele države. Tega se res veselim!” je na svojem Instagramu zapisal radijec Uroš Bitenc in dodal, da je prvo veselje v povezavi z novo oddajo, ki jo bomo to pomlad lahko spremljali na MSoseska.tv, že za njim. Z žirantko oddaje Polono Klančnik, ki slovi po peki z drožmi, je spekel domačega prijatelja. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Uros Bitenc (@urusb)


 Uroš je za Žurnal24 priznal, da je velik sladkosned in da se pecivu težko upre: “Ruske kape imam rad. Pa pijano nevesto. Štrudl je pecivo moje mladosti. In pita madžarica.” Natančno se spominja priprave, kako jo je mama pekla, nizala plasti biskvita in kreme, najbolj slasten spomin na pecivo pa je verjetno domač tudi vam: “Mama je na koncu robove vedno obrezala, da je bila pita lepo pravokotna in lepo obrezana, z atijem pa sva vedno čakala na to, da sva tiste obrezke najprej pojedla s preostalo kremo, ki je bila še v posodi.”
 
Čeprav Uroš pravi, da pri peki peciva še ni tako spreten, pa bo strastnim pekaricam, ki se bodo prijavile v oddajo, z veseljem priskočil na pomoč: “Če bo treba kaj prijet, bom z veseljem pomagal, če je pa kaj bolj tehničnega, pa se mi zdi, da bo bolje, da jaz opazujem oziroma motiviram tako kot znam najbolje - z besedami.”

 

Tudi vi radi pečete? Ima vaše najljubše pecivo skrivno sestavino in vsi, ki ga poskusijo, navdušeno povedo, da boljšega še niso jedli? Vabljeni k prijavi na natečaj Naj slovensko pecivo! Prijavnico najdete TUKAJ.
 

 

Razbija mite o slovenskem pecivu in kulinariki

Pri osvajanju novih znanj v kulinariki bo Urošu v veliko pomoč še en žirant Naj slovenskega peciva in gotovo največji poznavalec slovenske kulinarike, peciv in tradicionalnih receptov, prof. dr. Janez Bogataj, s katerim se je Uroš že lotil razbijanja največjih mitov slovenske kulinarike. Več o tem si lahko pogledate na Uroševem profilu.
 

Vaše pecivo na trgovskih policah

Uroš torej vabi vse, ki svoje najdražje najraje razvajate s slastnim pecivom, da se prijavite v oddajo Naj slovensko pecivo in se potegujete za privlačno nagrado. Prijave zbirajo do konca marca. Med vsemi prijavami bo strokovna komisija izbrala osem najboljših, ki se bodo potegovali za naziv Naj slovensko pecivo. Izbor zmagovalca bo spremljala celotna Slovenija, ki bo recepte skupaj z družinskimi zgodbami spoznala v osmih oddajah in na koncu med tremi najboljšimi, ki jih bo Mercator spekel in postavil na svoje police, izbrala zmagovalca. Pecivo, ki bo šlo kupcem najbolj v slast, si bo zaslužilo naziv Naj slovensko pecivo, ter stalno mesto na trgovskih policah. Prijavitelju recepta pa bo najboljši sosed izplačal tudi nagrado v višini 2.000 evrov.
 
Presladko, da bi bilo res? Nikakor. Izpolnite prijavnico zase, za mamo, babico, teto ali sosedo in se potegujte za privlačno nagrado. Prijavnico najdete tukaj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.