Magazin > Odnosi in prosti čas
3897 ogledov

Novi pari bi se morali držati tega pravila

ljubezen
Pazite se lažne bližine, če si želite dolgotrajne zveze.

Na začetku zveze si želimo z novim partnerjem preživeti vsako prosto minuto, saj je prva faza spoznavanja zelo vznemirljiva. A ravno prepogosto videvanje na začetku zveze, je zanjo lahko usodna, pravi psiholog Seth Meyers, ki je svojo teorijo objavil v strokovni reviji Psychologie Today.

Strokovnjak pravi, da se novi pari v prvem mesecu ne bi smeli videvati več kot enkrat na teden, saj bodo le tako lahko čim dlje vzdrževali občutek vznemirjenja, ki ga doživimo vsakič, ko smo v bližini nove ljubljene osebe. Poleg tega se tisti pari, ki se v prvih tedni prepogosto videvajo in skupaj preživijo tako rekoč vsako noč, na partnerja prehitro čustveno navežejo. "Težava je, da prepogosti zmenki ustvarijo iluzijo intimnosti in odvisnosti, čeprav oba dobro vesta, da je potrebnih več mesecev, celo leta, da partnerja dobro spoznata,“ pravi psiholog, ki opozarja, da lahko ta iluzije lažne bližine vodi v to, da smo z novim partnerjem prehitro intimni, čeprav na to čustveno še nismo pripravljeni. Če zveza nato razpade, je bolečina neznosna, pravi Meyers, ki svetuje, da se par v prvem mesecu ne videva več kot enkrat na teden, nato pa število zmenkov počasi povečuje. Meyers sicer tudi poudarja, da lahko seveda uspe tudi paru, ki se je na začetku videval vsako prosto minuto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.