Magazin > Odnosi in prosti čas
3350 ogledov

O tem dogodku v Sloveniji so se razpisali tuji mediji

Spust božičkov Hitradio center
Akcija, ki seže do srca.

bild | Avtor: Instagram Instagram
Hitradio Center je letos že sedmo leto zapored organiziral tradicionalni Spust Božičkov s streh slovenskih otroških bolnišnic. Pri tem so jim letos ponovno priskočili na pomoč jamarji Jamarske reševalne službe Slovenije, ki so oblečeni v Božičke trkali na okna bolnišničnih sobic.  

"Na Hitradiu Center se zavedamo, da je bolezen že sama po sebi za otroke in njihove starše neprijetna in stresna. Veseli december je čas, ko si otroci še toliko bolj želijo biti v krogu svoje družine, zato jim želimo s tem simpatičnim dogodkom polepšati praznike v bolnišnici in jim na obraz pričarati nasmeh. Velike otroške oči, ki kukajo skozi okna in gledajo, kako Božički na vrveh zganjajo norčije, so razlog, da se tega projekta z veseljem lotevamo vsako leto, letos sicer na malo drugačen način, ob upoštevanju vseh napotkov NIJZ," je povedal Gregor Memedović, direktor družbe Nextmedia, pod okrilje katere spada Hitradio Center.

Akcijo so opazili tudi nemški in britanski mediji. O njej so poročali na družbenih omrežjih tabloida Bild, BBC-ja in oddaje Tageschau.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Objavil/a tagesschau dne Torek, 22. december 2020
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.