Magazin > Odnosi in prosti čas
34719 ogledov

"Odkar sva skupaj, sva polomila tri posteljne okvirje"

Poljub Profimedia
Podatki kažejo, da vsaka peta oseba, ki je poročena ali v zvezi, v obdobju enega meseca ni spolno aktivna. Spolna abstinenca je težava, ki jo je treba vzeti resno, saj lahko načenja partnerski odnos.

Potreba po spolnih odnosih je osnovna človekova potreba. Nekateri vzroki za oddaljevanje partnerjev z vidika spolnih odnosov tičijo v natrpanem življenjskem slogu ter stresu in skrbeh, ki jih le-ta prinaša.

Še večji vzrok za oddaljevanje partnerjev na ravni spolnih odnosov predstavlja čustveno in fizično oddaljevanje partnerja, kar posledično zmanjšuje privlačnost, strast in željo po drugem.

Konflikt ega - velika težava

Velik problem, ki negativno vpliva na odnos med partnerjema, je konflikt ega. Pri slednjem gre za to, da partner, ki si spolnega odnosa ne želi, ne razmišlja o občutkih in potrebah drugega partnerja. Slednji si spolnosti lahko želi, zaradi česar od svojega partnerja velikokrat posluša očitke, da mu je mar samo za spolnost.

Poljub | Avtor: Profimedia Profimedia

Številne raziskave so ovrgle predsodek, da imajo ženske višjo abstinenco do spolnih odnosov, saj je bilo ugotovljeno, da se tako ženske kot moški v enaki meri vzdržujejo spolnosti. Navadno se več govori o tem, kako se med odsotnostjo spolnih odnosov počutijo moški, pri čemer se občutke žensk v tem aspektu velikokrat zanemarja.

Žensko odklanjanje spolnosti je pogosto povezano z dnevi menstrualnega cikla. Pri ženskah v plodni fazi – od začetka menstruacije do menopavze – je potreba po spolnosti najmočnejša med ovulacijo in nekaj dni pred menstruacijo.

Spolno življenje ima velik vpliv na partnerski odnos

O velikem vplivu spolnega življenja na odnos med partnerjema ali zakoncema pričajo ugotovitve eksperimenta dveh parov, ki sta želela ugotoviti, kako spolno življenje vpliva na njun zakon, zato sta se za en mesec vzdržala spolnih odnosov.

Prvi par, ki sta ga sestavljala Judy (37) in Chris (41) in je skupaj sedem let ter je bil v povprečju spolno aktiven dvakrat na teden, je spoznal, kako pomembno vlogo ima spolnost v njunem zakonu.

Gtočka PROMO Uporabno Spoznaj najbolj prodajane moške erotične pripomočke! postelja, intima, seks Magazin To so znaki, da ste dober ljubimec

Chris je o svojem doživljanju v času abstinence povedal naslednje: “Počutil sem se, kot da sem na dieti, kjer so sladkarije prepovedane. Tisto 'sladko' je zame kar naenkrat postalo prepovedan sadež, kar je še okrepilo željo.” Ugotovil je, da je bil to najdaljši mesec v njegovem življenju, vendar da je s tem eksperimentom spoznal, kako pomembno je njuno spolno življenje, zato ga ne bo več jemal za samoumevnega.

Judy je poudarila, da med eksperimentom ni pogrešala spolnosti, ampak občutek bližine z možem. Najbolj jo je skrbelo, da bi njen mož v tem času vzljubil druga dekleta. “Spoznala sem, da se brez spolnosti počutim manj ljubljeno in bolj negotovo,” je dejala Judy.

Od kar sva skupaj, sva polomila tri posteljne okvirje

Drugemu paru, ki sta ga sestavljala sedem let poročena in tri- do štirikrat na teden spolno aktivna Natalia (30) in Nick (42), je abstinenca šla težje od rok. To ni nič nepričakovanega, saj je Natalia njuno spolno življenje opisala kot zelo aktivno: “Imava aktivno spolno življenje. Odkar sva skupaj, sva polomila tri posteljne okvirje, enega pa sva morala utrditi.”

Po dveh tednih eksperimenta so bile za njiju strasti prevelike. Natalia je bila jezna, ker se nista mogla vzdržati, zato se je odločila še naprej vztrajati v eksperimentu: “Odločena sem bila, da bom zdržala, vendar sem se zaradi pomanjkanja intimnosti počutila strašno osamljeno.”

Da je bil eksperiment za njiju velik izziv, se strinja tudi njen mož Nick, ki je obdobje trajanja eksperimenta opisal kot polno frustracij, ki se jih je trudil usmerjati v druge stvari. “Abstinenca me je naučila, kako pomembna je bližina v zakonu in zdaj sva si z Natalio še bližje” je ugotovil Nick.

Komentarjev 6
  • andrej084 13:21 30.julij 2022.

    Ali lahko napišete tudi kakšno izkušnjo, ki bi bila med dvemi ženskami ali pa med dvema moškima. Ali pride tudi med istospolnimi partnerji do pocene stranice postelje? Nihče ne sme biti zapostavljen, no dajmo novinarji...

  • Beulah_Folks 12:15 30.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev.. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 08:50 30.julij 2022.

    ćlovek doživi hud stres in volja do sexa izpuhti kot kafra.Isto je z smrtjo,nekaj doživiš kar te potolče in ti je prav figo mar potem