Magazin > Odnosi in prosti čas
33 ogledov

Odprta kuhna že 20. marca

odprta kuhna Arhiv Odprte kuhne
Na prvi pomladni dan, v petek, 20. marca 2015, se v Ljubljani začenja tretja sezona priljubljene prehranske tržnice Odprta kuhna.

Letošnja Odprta kuhna bo obiskovalcem do konca oktobra ponudila obogaten izbor ponudnikov, saj se bodo »starim znancem« pridružili novi, a vsem dobro znani mojstri kulinarike. Obiskovalci bodo lahko izbirali med domačimi in tujimi specialitetami, različnimi tehnikami ter sestavinami iz bližnjih in daljnih krajev. Sončni petki bodo med 8. in 20. uro na Pogačarjevem trgu tradicionalno stičišče za kulinarične sprehode ter druženja s prijatelji in znanci.

Dvakrat nagrajeni projekt

Projekt Odprta kuhna je v lanskem letu prejel dve pomembni nagradi, nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe Adria, in nagrado sejalec za inovativne dosežke v turizmu.

Nagrado Gospodarskega razstavišča Jakob za odličnost in kakovost v turizmu vsako leto izbere mednarodna komisija. Skladno z zapisanimi merili izbere najboljšega ponudnika, ki prispeva pomemben del v mozaiku inovativnih turističnih prizadevanj regije Alpe–Jadran. V svoji obrazložitvi je komisija zapisala, da "projekt ''Odprta kuhna'' predstavlja izredno inovativen in originalen način ponudbe v okviru ulične prehrane. Presegel je vsa pričakovanja, tako glede obiska kot tudi pestrosti ter kakovosti. Naslednja pomembna sestavina ''Odprte kuhne'' je njena odprtost tudi z vsebino, ki je kulinarično multikulturna, saj se ob jedeh 24 gastronomskih regij Slovenije predstavljajo in ponujajo jedi tudi drugih kulturnih okolij."

Slovenska turistična organizacija z nagrado sejalec  vse od leta 2004 na nacionalni ravni nagrajuje najbolj inovativne turistične produkte in ponudnike turističnih storitev. V svojo obrazložitev so zapisali, da "projekt je Odprta kuhna Pogačarjev trg sredi Ljubljane preobrazil v priljubljeni prostor za petkovo druženje. To je postal čas, ko se domačini in turisti pomešajo med številnimi stojnicami s kakovostno ponudbo jedi gastronomskih regij Slovenije v družbi mednarodnih kulinaričnih specialitet, nad katerimi bdi skrbna roka organizatorja, podjetja Olam. Odprta kuhna kot turistični produkt je v dobrem letu dni presegla vsa pričakovanja ter Ljubljano in z njo Slovenijo postavila na turistični zemljevid sveta.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.