Magazin > Odnosi in prosti čas
339 ogledov

Osupljivi triki, kako se znebiti madežev

Madež Profimedias
Da bo za spomladansko čiščenje ostalo manj madežev, tiste zahrbtne in trdovratne ostranite že zdaj. Predstavljamo vam nekaj osupljivih načinov, kako se jih najlažje znebiti.

1. Madeže rdečega vina namočite v belo vino, nato pa jih prekrijte z debelo plastjo pecilnega praška. Pustite nekaj ur, nato pa operite kot običajno.

2. Bele madeže, ki nastanejo zaradi dezodorantov, z oblačil odstranite tako, da jih nežno zdrgnete z zaščitno peno, ki se uporablja za suho čiščenje tkanin.

3. Če madež olja ostane na vaši najljubši usnjeni torbici, ga prekrijte z otroškim pudrom in ga pustite, da se čez noč dobro vpije. Do jutra bo madež izginil, v nasprotnem primeru pa ponovite postopek, dokler madež ne bo povsem izginil.

4. Krema za britje je s krpo za pomivanje odlična kombinacija za odstranjevanje tekočega ličila s srajčnih ovratnikov.

5. Če na vaše oblačilo kapne kaj voska, ga odpravite tako, da na madež položite list povoskanega papirja in z likalnikom potegnite čez madež. Ko boste papir odstranili, bo na njem ostal tudi madež.

6. Madeže šminke boste odstranili z uporabo laka za lase.

7. Če se v vaši torbici razlije rdečilo, ga bodo v hipu in brezhibno odstranili vlažilni robčki za odstranjevanje ličila, zato jih je dobro imeti vselej pri sebi.

8. Trdovratne madeže, ki nastanejo zaradi potenja, boste odstranili z mešanico vinskega kamna, zdrobljenega aspirina in tople vode, ki jo vtrite na področje madeža. Počakajte 20 minut in sperite s toplo vodo.

9. Da boste vodni žig odstranili z usnjenih čevljev, nekaj kisa zlijte v skledo hladne vode in madeže očistite z mehko ščetinasto krtačko, dokler madeži ne bodo povsem nevidni. Čevlje pustite čez noč, da se posušijo.

10. Razlita kava ali čaj? Madeže odstranite z gobo, namočeno v mlačno vodo, nato pa popivnajte s kančkom glicerina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.