Magazin > Odnosi in prosti čas
181 ogledov

Razprodano: Ogled teh ruševin stane 100 tisočakov

Titanik
1/5
Profimedias
Za največje navdušence Titanika zdaj obstaja možnost ogleda razbitin, ki so na dnu Atlantika že skoraj 110 let.

Prvi podvodni izlet, ki bo trajal osem dni, načrtujejo za naslednje leto. Največji navdušenci si bodo lahko Titanik ogledali od blizu med odpravo, katere vstopnica stane kar 91 tisoč evrov. Londonska turistična agencija je v razbitinah legendarnega parnika videla priložnost in to vnovčila. V prihajajočih letih bodo organizirali kar nekaj odprav na ogled Titanika, saj znanstveniki trdijo, da ga bodo morske bakterije in mikroorganizmi uničili (pojedli) v naslednjih 15 ali 20 letih, poroča britanski portal Yahoo.

Osemdnevno potovanje se bo začelo v Kanadi maja 2018, ko bo podmornica turiste do Titanika odpeljala kar 3800 metrov pod morsko gladino. Udeleženci se bodo v mini podmornicah lahko odpravili tudi na oglede ladje in si s pomočjo 3D- in 2D-sonarjev ogledala njihovo notranjost in zapuščino, ki 'krasi' morsko dno.

Prvo potovanje, ki je načrtovano za naslednjo pomlad, je sicer že razprodano, a že načrtujejo nove odprave, ki jih bodo imeli vse do leta 2030. Do takrat naj bi razbitine še ostale v stanju, ki je vredno ogleda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.