Magazin > Odnosi in prosti čas
37566 ogledov

Starši in otroci teh znamenj se nikakor ne razumejo

otroci starši pogovor
Odnosi med starši in otroci se močno razlikujejo, a nekateri so bolj težavni kot drugi. Naslednje kombinacije znamenj nikakor ne najdejo skupne točke.

Oven in rak

Ovni so najbolj navdušeni nad cilji in upanjem svojih otrok, ker vedno želijo biti najboljši in v ta namen zagrabijo vsako priložnost, ki se jim pokaže.

Po drugi strani pa rakom pogosto primanjkuje takšne ambicije in motivacije. Raki so čustveno zdravi ljudje, ki si vzamejo čas in se vedejo po lastnem tempu. Zaradi tega sta oven in rak najslabša kombinacija.

Dvojčka in bik

Dvojčki in biki so si popolnoma različne osebnosti. Medtem ko so dvojčki odlični sogovorniki in uživajo v družbi, so biki kar se da introvertirani ljudje, ki raje ostanejo v svoji coni udobnosti. Torej, ko starš z znamenjem dvojčkov skuša svojega otroka bika nagovoriti, naj se odpre drugim ljudem, bo med njima nastala le širša razprtija. Tako pravijo na časopisu TimesofIndia.

astrologija, horoskop | Avtor: Profimedia Profimedia

Lev in vodnar

Tisti, ki so rojeni pod znakom leva, iščejo pozornost in se sredi nje stalno zadržujejo. Obožujejo družbo in hočejo biti priznani za svoje delo in svojo osebnost.

V primerjavi z njimi se vodnarji ne zanimajo prav dosti za mnenja drugih. Oni verjamejo v svojo lastno resnico, za mnenje okolice se pa ne zmenijo. Medtem ko bi starš z znamenjem leva vodnarja dojel kot neposlušnega in neubogljivega, bi se otrok z znamenjem vodnarja počutil okrepljenega v svoji lastni osebnosti.

 

Tehtnica in devica

Tehtnice se osredotočajo na ravnovesje in gotovost. Znotraj družine pogosto skrbijo za red in mir, zaradi česar si tudi naberejo velik ugled.

Čeprav device lahko cenijo skrb za stabilnost, ne marajo sproščenega in površnega značaja, ki ga tehtnice pogosto imajo. Device so dovršene in popolne, so hitre in ne pustijo niti enega prostega trenutka, v katerem se bi lahko pojavile težave.

Kozorog in strelec

Kozorog in strelec sta si protipola: prvi so v svojem vedenju izrazito praktični in preračunani, drugi pa bolj spontani in pustolovski.

Glede pravega načina, kako živeti, se nikakor ne strinjata. Kozorog bi o strelcu mislil, da je brezbrižen, strelec pa kozoroga razumel kot učinkovitega, a mukotrpnega.

Škorpijon in lev

To, kar škorpijona in leva tako močno ločuje, ni kakšna velika razlika, temveč skupna točka njunih osebnosti. Oba sta namreč pogumna in imata prirojeno težnjo po vodstvu.

Škorpijoni bodo na vso silo poskrbeli, da se njihovo mnenje sliši in razume, levi jih bodo pa skušali preglasiti. Ta razprtija nima rešitve. Starši in otroci, ki se znajdejo v tej kombinaciji, se stežka sporazumejo.

Riba in strelec

Tako ribe kot strelci so sanjači, a slednji skušajo svoje sanje tudi udejanjiti, medtem ko so prvi bolj previdni in zaskrbljeni o posledicah. Čeprav si nekaj bistvenih potez delijo, je njihov pristop popolnoma drugačen. Zaradi tega so nezdružljivi.

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 22:38 15.avgust 2022.

    Če je Prava Starševska Vzgoja otrok, se Vedno Oboji Odlično Razumejo, drugače pa je samo prepir, razprtije, razhajanja, zamere, sovraštvo, nevoščljivost, zavist, hinavščina, zloba, itd.