Magazin > Odnosi in prosti čas
12313 ogledov

To je prava resnica za oralno spolnost

oralni seks Žurnal24 main
Znanstveniki so odkrili, da je zadovoljstvo le del razloga za prakticiranje oralne spolnosti.

Na vprašanje, zakaj ljudje prakticirajo oralni seks, bi številni odgovorili, da zato, ker daje posebno ugodje. No, znanstveniki so odkrili, da je to le pol resnice in da je zadovoljstvo v tem primeru na evolucijski lestvici nastopilo šele kasneje.

Glede na študijo, objavljeno v znanstvenem časniku Journal of Reproductive Immunology, se je za oralno zadovoljevanje ženske moškega pobrigala narava in to zato, da bi čim bolj zmanjšala možnost, da žensko telo v nosečnosti gene moškega v fetusu prepozna kot tujek.

Vnos DNK moškega v prebavni sistem in tako v telo preko sperme, navaja študija, posledično pomeni, da se ženski organizem privaja na DNK moškega in posledično lažje tolerira DNK fetusa oziroma ga ne zavrne kot tujek.

Kar pa se oralnega zadovoljevanja moškega ženske tiče, gre enostavno zato, dokazujejo znanstveniki v študiji, da je moškemu na ta način lažje zadovoljiti svojo partnerko. To prinaša čustvene prednosti, pa tudi evolucijske, glede na to, še navaja študija, da je posledično manj nevarnosti za nezvestobo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice