Magazin > Odnosi in prosti čas
8087 ogledov

To se je po Netflixovi prenovi zgodilo z znanim ljubljanskim lokalom

žmauc
1/3
Osebni arhiv
Netflixova ekipa je lani obnovila del okrepčevalnice Žmauc.

Lani smo prvi poročali, da bo Netflix lepote Slovenije predstavil v oddaji Restaurants on the Edge, v sklopu katere so v Ljubljani prenovili gostilno Žmauc. 

Ekipa je pri nas naletela ne težave. Tik pred zdajci so namreč izvedeli, da ne bodo smeli prenoviti gostilne Ribca, ki je del Plečnikove tržnice. Stavba je namreč pod spomeniškim varstvom, zato se je niso smeli dotakniti.

"Reklamo“ je tako dobil Žmauc. Okrepčevalnica je razdeljena na dva dela – eden je bolj barski, drugi prostor pa večnamenski in so ga uporabljali tudi za strežbo kosil. "Ker je bil koncept oddaje Netflixa vezan na prenovo restavracije, smo jim za snemanje ponudili naš restavracijski del, saj je prostor potreboval osvežitev. Rekli smo si, kar bo pa bo, slabše, kot je, skoraj ne more biti. Dobro priložnost smo videli tudi v tem, da smo del oddaje na Netflixu,“ je za naš portal povedal lastnik okrepčevalnice Žmauc, Matjaž Pucher.

Prenovo so končali v štirih dneh, med katerimi je televizijska ekipa obiskala še nekaj naših turističnih krajev, zanjo pa so zapravili 10 tisoč kanadskih dolarjev. 

Pucher pravi, da jim ni žal, da so bili del tega projekta, predvsem zato, ker jim je televizija na ta način pomagala najti kupca, obiskalo pa jih je tudi več tujih gostov, ki so videli oddajo, in so si lokal želeli ogledati pobližje. "Od Netflixa smo dobili brezplačno obnovo in še reklamo, ki je restavraciji dvignila ceno in smo jo po več letih končno lahko prodali. Po prenovi je bilo za restavracijo več kupcev, tako da je decembra menjala lastnika. Novi kupec je našel najemnika, ki pa mu prenovljena zasnova ni odgovarjala. Ponujajo namreč gorenjsko-azijsko fuzijo hrane, zato se je lotil prenove in nekaj dni nazaj so tudi naši novi sosedje začeli z delom.“

Bar Žmauc pa še vedno ostaja v Pucherjevi lasti. “Karanteno smo tudi mi izkoristili za prenovo lokala in ponudbe. Več poudarka sedaj spet dajemo sendvičem, po katerih smo bili znani od odprtja leta 1996, pa vse do odprtja restavracije leta 2011, ko smo se bolj začeli posvečati 'resni' kuhinji.“

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.