Magazin > Odnosi in prosti čas
76 ogledov

To so skrivnosti srečnih parov

ljubezen, upokojenci Profimedias
Kaj je recept za srečno in večno zvezo? Znanstvenik in pisatelj Karl Pillemer je pod drobnogled vzel 700 parov, ki so že več let skupaj, in jih vprašal za nasvet.

To so bili njihovi najpogostejši odgovori:

1. Poročite se le, če ste res prepričani, da gre za večno ljubezen.
Preden privolite v zakon, se vprašajte, ali ste res prepričani, da boste tudi čez 10 ali 20 let s to osebo srečni. Če ste že sedaj nezadovoljni, ste lahko prepričani, da se situacija z leti ne bo izboljšala …

2. Pogovarjajta se.
Kdor s partnerjem ne deli svojih težav, tegob, a tudi veselja in navdušenja, je z eno nogo že v samskem stanu. Preden se z nekom poročiti, se dobro pogovorite o načrtih in pričakovanjih. Če nimata istih predstav o prihodnosti, se bo zakon hitro končal.

3. Partnerja postavite pred otroke.
Predvsem matere se po rojstvu otroka z dušo in telesom posvetijo naraščaju, na partnerja pa zaradi stresa in pomanjkanja časa hitro pozabijo. To lahko pomeni konec zakona. Zelo pomembno je, da si za partnerja vzamemo čas in da nikoli ne pozabimo, da imamo poleg starševske vloge še eno pomembno vlogo – vlogo zakonca.

4. Ne prepirajta se, kadar sta lačna.
Mnogi postanejo, kadar so lačni, slabe volje. Če boste, medtem ko vam kruli v želodcu, začeli spor, težav ne boste rešili, ampak boste našli nove.

5. Bodite pripravljeni na spremembe.
Ljudje se z leti spreminjamo, in to je treba sprejeti in se temu prilagajati.

6. Partnerjeve želje je treba upoštevati.
Pomagajte mu pri doseganju ciljev. Prisluhnite njegovim željam in potrebam. Pozornost vam bo vrnil.

7. Ne pozabite nase.
Vzemite si čas zase, za telovadbo, za svoje prijatelje in hobije. To je zelo pomembno za osebno rast in zadovoljstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.