Magazin > Odnosi in prosti čas
10929 ogledov

Toliko vas bodo stale robinzonske počitnice na Hrvaškem

kornati
Oddih v naravi, tik ob morju, z možgani na paši.

Čez leto si premalokrat vzamemo čas, da bi normalno zadihali, si vzeli čas zase, se spočili in umaknili od hektičnega življenja, ki ga živimo sicer. Prav zato so robinzonske počitnice enkratna izbira za vse, ki si želijo le miru, tišine, sonca in morja. Na Hrvaškem je kar nekaj hišic, predvsem na otokih, ki ponujajo prav to. Umaknjenost od napornega vsakdana, telefona, računalnika in stresa.

Spodaj smo pripravili nekaj primerjav cen hišk za pare in družine, ki jih lahko najamete pri naših južnih sosedih.

Kako do rajske hiške?

Večina hišk, ki zagotavljajo robinzonske počitinice, so osamljene na prelepih plažah, zato so dostopne le z morske strani. Če sami nimate čolna, je na večini lokacij organiziran prevoz do hiške in zagotovljeno parkirno mesto na celini za vašega jeklenega konjička.

Restavracija, trgovina ali ribolov?

Ribolov je vsekakor priporočljiv na vsakem oddihu. Ni bolj prvinske izkušnje kot ta, da si sami ujamete kosilo! A vseeno tu obstaja možnost restavracij in trgovin. V nekaterih hiškah se lahko z lastnikom dogovorite, da vam pripelje surovine, ki jih potrebujete, drugje je nekaj metrov stran lokalna otoška restavracija, kjer domačini z veseljem poskrbijo za lačne turiste. Drugod pa je nedaleč stran tudi trgovina. Priporočljivo je, da imate na robinzonskih počitnicah tudi kolo, saj so včasih trgovine oddaljene tudi po več kilometrov.

Hišni ljubljenčki

V večini hišk so domače živali dobrodošle, v nekaterih je treba dodatno plačati za njihovo bivanje (do 10 evrov na dan).

Cene so zelo raznolike

Otok Kornat

Na največjem otoku otočja Kornati lahko izbirate med kar nekaj hišicami, v katerih boste lahko preživljali najbolj mirne dni tega poletja. Cene se med sezono (od 15. junija do 15. septembra) vrtijo nekje med 75 in 140 evri na noč za celo hišo. Če s partnerjem iščeta kotiček na Jadranu za zaslužen pobeg in želita biti sama, bosta na noč morala odšteti približno 80 evrov. Štiričlanska družina ali dva para bodo za nočitev plačali okoli 130 evrov. Če pa ste se na takšen dopust odločili podati z družbo in iščete hišo, ki bo sprejela do 10 ljudi, boste za eno noč odšteli med 120 in 140 evrov. Nekatere hišice so od morja oddaljene le 5 metrov, druge 200 metrov.

Otok Gangaro

Gangaro je manjši nenaseljen otok na Kornatih, ki je primeren za vse "Robinzone". Tu se cene hišk vrtijo nekje med 70 in 100 evri na noč (cena hišk za 4-6 oseb). Vse so razmeroma blizu morju, saj otok ni velik.

Otok Hvar

Tu so cene malce višje in se gibajo nekje med 100 in 150 evri. Čeprav je Hvar precej velik otok za takšen turizem, ima kar nekaj skritih zalivov, v katere se lahko zatečete le s čolnom.

Eko-zaklonišče na otoku Biševo

Na otoku Biševo (ki leži v bližini otoka Vis) ponujajo tudi edinstveno izkušnjo eko-zaklonišča. To je izbira za tiste najbolj divje, avantur željne, ki se ne bojijo ničesar. Bivak, zgrajen iz lesa, stranišče na odprtem in enostaven tuš, v katerem se umivate pod posodo za zalivanje rož … Na otoku ni trgovine, je pa restavracija, kjer za 25 evrov na dan nudijo tako zajtrk kot tudi kosilo. Hiška je narejena iz naravnih materialov, za nočitev v eko-zaklonišču boste odšteli 75 evrov.

Komentarjev 15
  • ilija 17:25 25.maj 2018.

    Samo pojdite youtube poglejte lagonisi beach, potem karidi beach , orange beach kalamitsi da ih ne bom našteval.

  • ilija 17:21 25.maj 2018.

    Pa kaj toliko reklamirate to usrano hrvaško toliko lepih plaž kot ih ima samo polotok sitonija v grčiji ih nima cela hrvaška pa še pol ceneje je.

  • dragan31 18:04 24.maj 2018.

    Darko, mam občutek da malo si ...alen mani je slabo gdaj prebiram vaše komentarje, ne vidite dalj od svog nosa