Magazin > Odnosi in prosti čas
579 ogledov

Triki uspešnih ljudi: Tako boste bolj produktivni

uspeh, pisarna, šef
Kaj bi morali narediti takoj, ko vstopimo v pisarno.

Če smo zjutraj vstali z levo nogo, to ne vpliva le na naše razpoloženje, ampak tudi na našo produktivnost. Povsem normalno je, da smo včasih bolj, včasih pa manj učinkoviti, zavedati pa se moramo, da imamo na to vpliv.

Kaj takoj zjutraj naredijo uspešni ljudje

1. Poskrbijo za red
Zjutraj si vzemite dve minutki in pospravite svoje delovno mesto. Znebite se vsega, česar ne potrebujete. Če bo vaša miza pospravljena, boste bolj osredotočeni na delo. Za boljše razpoloženje si nabavite lončnico.

2. Postavijo prioritete
Naredite seznam stvari, ki jih morate nujno opraviti in se po vrsti lotite dela. Dobro je tudi, da zjutraj prvih deset minut namenite pozornemu branju vseh sporočil. 

3. Naredijo načrt in vizualizirajo uspeh
Četudi ne verjamete v moč pozitivnega mišljenja, preizkusite teorijo. Ko naredite dnevni načrt, vizualizirajte način, na katerega vam bo uspelo vse postoriti.

4. Znajo reči "ne"
Uspešni ljudje znajo postaviti meje in odkloniti delo, če vedo, da ga ne bodo zmožni opraviti. Osredotočajo se na posamezne naloge, zato se ne utapljajo v delu.

5. Pozdravijo sodelavce
Vljudno obnašanje do sodelavcev je pri uspešnih ljudeh na prvem mestu. Kolegom zaželite lep dan in videli boste, kako pozitivno bo to učinkovalo na vzdušje v pisarni. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.