Magazin > Odnosi in prosti čas
164 ogledov

Vsestranska uporaba kokakole

kokakola coca cola pijača Shutterstock
Kokakola ni le odlično orožje proti žeji ... Preberite, kako si z njo lahko še pomagate.

1. Če se je v vaših laseh znašla žvečilka, pramen pomočite v kokakolo in počakajte nekaj minut. Po tem "tretmaju“ jo boste z lahkoto odstranili.

2. S porcelana z lahkoto odstranjuje madeže.

3. Če ste s flomastrom popackali preprogo, brez panike. Na madež zlijte nekaj kokakole in dobro podrgnite. Nato umazano mesto izperite z milom.

4. Tudi trdovratni madeži na stranišču izginejo, če nanje zlijemo pločevinko kokakole. Po eni uri namakanja kokakolo sperite z vodo.

5. S kokakolo lahko odstranite tudi madeže in neprijetne vonjave z oblačil. Pravijo, da bo pranje najučinkovitejše, če boste detergentu dodali še pločevinko kokakole.

6. Vas na pikniku obletavajo ose? V kozarec zlijete malo kokakole in ga postavite daleč stran. Imeli boste mir.

7. Tudi nezaželeno barvo s kovinskega pohištva lahko brez težav odstranite s to pijačo. Brisačo pomočite v kokakolo in z njo dobro podrgnite po madežu.

8. Tudi okna se bodo s pomočjo kokakole zasvetila v popolnoma novi luči. Nekaj pijače zlijte v čistilo in zavihajte rokave.

9. Kokakola odpravlja tudi rjo.

10. Kokakola očisti tudi ponve z zažgano hrano. Pijačo zlijte v posodo in počakjte nekaj trenutkov. Nato jo sperite z vodo.

Komentarjev 3
  • kapibara 20:29 07.marec 2015.

    Vamp je ena izmed najbol odpornih stavi pri človečku..

  • McClain 09:21 07.marec 2015.

    v želodcu imaš tak HCl da žiletko razje v pol ure, pa jo še vedno imaš v želodcu...

  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 07:57 07.marec 2015.

    Nič ni omenjeno, da se Coca-Colo lahko tudi pije. Pametno! Glede na to, da je v 9/10 primerov uporabljena za odstranjevanje madežev, najbrž ni ravno pametno tega zlivat v svoje grlo.