Magazin > Odnosi in prosti čas
1511 ogledov

Za ljudi s temi težavami je iPhone 12 lahko nevaren

iphone12 Profimedia
Trije kardiologi so januarja posvarili, da iPhone 12 lahko vpliva na delovanje medicinskih aparatur, kot so defibrilatorji ali srčni spodbujevalniki.

Za to so po pisanju Miami Heralda krivi magneti, ki so vdelani v mobilnik, in oddajajo elektromagnetno sevanje. Z magneti se mobilnik lahko poveže z brezžičnim polnilcem MagSafe, še piše v študiji Heart Rhythm, žal pa sevanje vpliva na senzorje medicinskih pripomočkov. 

Apple se te težave zaveda. "Morebitnim interakcijam z medicinskimi napravami se lahko izognete tako, da iPhone in MagSafe držite na varni razdalji (na razdalji 15 cm ali 30 cm, če se brezžično polni). Za dodatne smernice pa se posvetujte s svojim zdravnikom in proizvajalcem naprave," so sporočili in dodali: "Čeprav ima iPhone 12 več magnetov kot starejši modeli, ni pričakovati večjih tveganj za magnetne motnje kot pri drugih modelih."

Zdravniki pa pravijo, da bi morali biti pacienti, ki so jim vsadili medicinske pripomočke, previdni. Če imate srčni spodbujevalnik, mobilnika ne nosite v žepu majice.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.