Magazin > Odnosi in prosti čas
9771 ogledov

Želja po spolnosti zaradi teh živil upada

ljubezen, seks Profimedias
Nekatera živila izrazito negativno vplivajo na željo do spolnosti.

Teh živil se izogibajte, vkolikor vas skrbijo vaše aktivnosti v spalnici.

Soja
lahko negativno vpliva na libido. Pri moških lahko med drugim zniža nivo testosterona in tudi število spermijev.

Kokice iz mikrovalovne pečice
Čeprav so enostavne za pripravo, imajo izrazito negativen vpliv na spolnost. Kot so pokazale raziskave, pri moških ravno tako znižujejo število spermijev.

Dijetni sokovi
Večina umetnih sladil zmanjšuje nivo serotonina, hormona, ki vpliva na občutek zadovoljstva, kar pomeni tudi manj uživanja v spolnosti.

Alkohol
lahko res pozitivno vpliva na samozavest, po drugi strani pa zmanjšuje spolne sposobnosti. Medtem ko naj bi kozarček povečal spolno slo, jo bo cela steklenica ubila.

Bela moka
nima skoraj nobenih nutricionističnih vrenosti, nobenih vitaminov in mineralov. V primerjavi s polnovrednimi žitaricami bela moka recimo vsebuje do trikrat manj cinka, ki je neobhodno potreben za normalno funkcioniranje organizma.

Rdeča pesa
Uživanje te vrste zelenjave pred vadbo lahko izboljša funkcijo mišic, po drugi strani pa za spolne funkcije ni idealna. Konzumiranje rdeče pese lahko poveča nivo estrogena v organizmu, hormona, ki lahko negativno vpliva na tiste, ki imajo že tako porušeno hormonsko ravnovesje.

Jagodičasto sadje
Borovnice, jagodbe, maline in ostalo sadje lahko vsebuje velike količine pesticidov, ki ravno tako lahko negativno vplivajo na spolno slo.

Mlečni proizvodi
Vsi mlečni proizvodi lahko vsebujejo hormone, ki vplivajo na naravno proizvodnjo hormonov v telesu. Po drugi strani vendarle strokovnjaki dodajajo, da je kalcij dober za organizem, lahko pa tudi zboljša željo po seksu. Mlečne proizvode torej uživajte zmerno.

Ustekleničena voda
Obstaja več razlogov, zakaj se je dobro izogibati v plastičnih steklenicah shranjeni vodi. Substance, najdene v plastenkah, so ene izmed največjih krivcev za zdravstvene tegobe ljudi. Škodljivi bisfenol A lahko privede tudi do spolne disfunkcije, znižanega števila spermijev pri moških in jajčnih celic pri ženskah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.