Magazin
51 ogledov

Pet najboljših destinacij za šoping

nakupovanje prijateljici Shutterstock
Če s potovanja prinesemo lepe spomine, je super, a če prinesemo še nore obleke, je popolno! Namesto da vikend in denar zapravite v ljubljanskem BTC-ju, se raje odpravite na podaljšan konec tedna v katero izmed evropskih prestolnic, kjer bo nakupovanje dobilo poseben čar.

Če ste naveličani vedno istih trgovin, prodajalk in ponudbe, se odpravite v eno izmed evropskih mest, kjer ne boste spoznale le novih trgovin, temveč tudi kanček nove kulture. No, kolikor vam bo pač dopuščal čas. Letalski prevozniki nam v 21. stoletju na srečo ponujajo ugodne karte, zato tridnevni skok v London, Pariz ali Barcelono ne bi smel biti prevelik zalogaj. Za svoj naslednji šoping zato prihranite malce več denarja, ki se vam bo povrnil v novih modnih kosih, kakršnih na ljubljanskih ulicah skorajda ne boste srečale. Spletna stran Tripadvisor.com je sestavila seznam najpopularnejših evropskih mest za šoping, ki vas zagotovo ne bodo razočarala. Izberite destinacijo in gremo!

Pariz

Svetovna prestolnica visoke mode in sanjsko mesto vsake šopaholičarke. Če se boste odpravile v Pariz, morate obvezno obiskati legendarni ulici Avenue Montaigne in Rue du Faubourg Saint-Honore. Obiščite tudi bolšji trg, ob koncu nakupovalnega dne pa si privoščite zasluženo dišečo kavo in rogljiček, s katerima se lahko okrepčate na skoraj vsakem vogalu.

Milano

Modna prestolnica Italije ponuja malo morje oblikovalcev, ki se lahko znajdejo v vaši garderobi. Obiščite modne hiše velikih modnih imen, kot so Armani, Versace in Dolce & Gabbana, če pa imate bolj tesno denarnico, obiščite njihove outlete. Tam boste zagotovo našli nekaj zase po zmerni ceni.

London

Eno najboljših mest za šoping na svetu ponuja čisto vse. Ni stvari, ki je v Londonu ne bi našle, kar je še razlog več za obisk britanske prestolnice. Nujno obiščite trgovine na ulicah Oxford in Regent, bolj razkošni izdelki pa vas čakajo na ulici Knightsbridge. Ne pozabite na obisk trgovin iz druge roke, ki so v Londonu zelo popularne in ponujajo veliko paleto odličnih modnih kosov.

Rim

To italijansko mestece vam ponuja nakupovanje po srednjeveških ulicah, kjer je vedno zelo živahno. Poleg trgovin, ki jih boste našle razkropljene po vsem mestu, obiščite tudi stojnice, ki ponujajo vse, od rož do oblek. Največ mode pa boste našle blizu legendarnih Španskih vrat.

Barcelona

Katalonska prestolnica ponuja vse – od trgovin velikih modnih oblikovalcev do stojnic z oblačili, kjer ceno postavite same in z malce vztrajnosti sklenete dobro kupčijo. Po šopingu si privoščite minipiknik, po živila pa se odpravite na slavno tržnico La Boqueria, ki ponuja skoraj vso hrano sveta. Za daljši užitek kakšno začimbo odnesite domov in v katalonskem duhu uživajte še nekaj časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.