Magazin
601 ogledov

Pet nasvetov za kampiranje

Družinski šotor family vario, Sun-fun.si: 349 EUR
1/5
Žurnal24 main
Kuhinjo si postavite v senci, ne pozabite na naglavno svetilko.

Ne pozabite na vsaj eno svetilko. Na kampiranju vam bo prišlo prav več vrst svetil. Da boste hitreje našli pot do šotora, uporabite naglavno lučko, za pred šotorom pa samostoječo ali takšno, ki jo lahko obesite. Odločite se za solarno in tako prihranite energijo. Uporabite jo lahko tudi v šotoru, če si boste zaželeli branja.

Kuhinja naj bo v senci. Ko izberete prostor za kampiranje, takoj določite tudi, kje boste imeli kuhinjo. Za shranjevanje hrane naj bo to, če je le mogoče, čim hladnejši prostor. Blizu naj bo tudi prostor, namenjen pranju in sušenju posode. Smeti odnašajte sproti, da ne boste imeli nezaželenih gostov, kot so razne žuželke. Hrano popestrite s svežimi začimbami, ki jih je ob obali po navadi precej.

Ne spreglejte galerije.

Stol naj bo lahek in udoben. Ko se odločate za nakup stola ali ležalnika za kampiranje, upoštevajte predvsem funkcionalnost, koliko prostora vam bo vzel v avtomobilu, težo in seveda tudi udobnost. Če ga boste nosili na plažo, izberite čim lažjega, denimo z aluminijastim ogrodjem. Preverite tudi kakovost tkanine; nekatere so tudi vodoodporne.

Prostoren in vodoodporen. Odpornost proti vsem vremenskim razmeram je pomembno merilo pri nakupu šotora. Najbolje je, da kupite vodoodpornega, da bo vaša oprema ostala na suhem. Za družine so najprimernejši družinski šotori, ki imajo ločene prostore in tako zagotavljajo tudi zasebnost. Pri nakupu upoštevajte še stopnjo težavnosti pri postavljanju.

Pod spalno vrečo podloga. Na ceno in trpežnost spalne vreče ter udobnost spanja vpliva tudi polnilo spalne vreče, ki je lahko puhasto ali sintetično. Pomembna je tudi oblika vreče – tip mumija je primeren za hladnejše razmere, pravokotne pa ponujajo več prostora. Da spanec ne bo preveč neudoben in trd, pod spalno vrečo namestite spalne blazine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.