Magazin
24 ogledov

Počitnice za šest evrov

(Grafika: Žurnal24) Žurnal24 main
Slovensko ponudbo kampov so letos popestrile predvsem skrb za okolje in nove tehnologije.

Cenovno ugodnejše počitnice v kampih in avtokampih po Sloveniji so to poletje še zanimivejše kot po navadi, saj so med novimi pridobitvami predvsem dostop do interneta, urejeni prostori za pečenje na žaru in številne prostočasne dejavnosti. Kampiranje tako kljub nižjim cenam ponuja zanimiv in dejaven način preživljanja počitnic.

Vračunajte dodatke. Cena kampiranja vključuje le bivanje, ne pa tudi turistične takse in drugih storitev. Pozanimajte se, kaj je na voljo brezplačno in kaj je treba plačati – ponekod je plačljiv tudi vstop v prhe ali pa morate nekaj evrov doplačati za uporabo tople vode, električnih priključkov, pralnega stroja ... Tudi za domače živali doplačate.

Družina 18 evrov na dan
Cene za odrasle se gibljejo okoli deset evrov na noč, za otroke pa okrog šest evrov. Najcenejši med ponudniki je kamp Savinja - Petrin v Savinjski dolini, kjer
nočitev stane šest evrov, za otroke pa le tri evre. Otroci do šestega leta v kampu večinoma bivajo brezplačno. Z 19 evri na noč je najdražji kamp Term Čatež.

Ekološko kampiranje
Poleg ekokampa na Soči, ki je v celoti zamišljen ekološko, tudi drugi ponudniki vse več investirajo v te namene. Spoštujte pravila in ločujte smeti v zato posebej
pripravljene zabojnike tudi na dopustu, saj boste tako veliko storili za ohranjanje neokrnjene narave. V kampu Adria v Ankaranu so tako letos pripravili tudi solarni sistem za pridobivanje tople vode.

Opazovanje ptic
Med prostočasnimi dejavnostmi je ena izmed letošnjih najzanimivejših novosti opazovanje ptic, ki ga prirejajo v kampu Bled.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.