Magazin
221 ogledov

Poglejte največje božično drevo na svetu

Največje božično drevo na svetu se še vedno razprostira v Italiji, na hribu Ingino nad mestom Gubbio.

Visoko je 800 metrov, široko pa 400. Zanimivo pri njem pa je, da je sestavljeno izključno iz lučk, ki jih je več kot 500. Da so jih povezali, so potrebovali več kot 12 tisoč metrov kablov. Na vrhu drevesa je zvezda, ki razsvetljuje nebo nad mestom.

Leta 1991 je drevo dobilo naziv največjega božičnega drevesa na svetu in se je vpisalo v Guinnessovo knjigo rekordov. Drevo je tako mogočno, da se vidi z razdalje 50 kilometrov.

Tradicija, da v omenjenem mestu postavijo malce drugačno drevo, se je začela pred leti, ko so se meščani odločili, da bodo božič preživeli drugače. Prvo drevesce so prižgali leta 1981, od takrat pa ga postavijo vsako leto; lučke prižgejo 7. decembra. Postavljajo ga prostovoljci, ki za to vsako leto porabijo tri mesece.

Kot zanimivost: pred dvema letoma je lučke na daljavo prižgal sam papež Benedikt XVI., ki je za to uporabil tablični računalnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.