Magazin
50 ogledov

Pogovori z Jackie Kennedy objavljeni

Žurnal24 main
Septembra prihodnje leto bodo luč sveta ugledali transkripti in šest ur zvočnih posnetkov sedmih intervjujev z nekdanjo prvo damo ZDA.

Posnetke in transkripte intervjujev bo izdala založba Hyperion. Njihov avtor je zgodovinar in družinski prijatelj Arthur M. Schlesinger, jr., nastali pa so leta 1964, nekaj mesecev po uboju predsednika Johna F. Kennedyja.

Intervjuji so potekali na njenem domu v Washingtonu. Nekdanja prva dama je spregovorila o svojem zakonu, o letih, ki jih je prebila v Beli hiši, o predvolilni kampanji in o premisleku predsednika Johna F. Kennedyja glede morebitne kandidature za še en mandat.

Po smrti Jacqueline Kennedy leta 1994 in sina Johna Kennedyja, jr., leta 1999 odločitve v zvezi s posnetimi trakovi sprejema hči pokojnega predsednika Caroline Kennedy. Ta je objavo intervjujev dovolila zdaj, ko se bliža 50. obletnica, odkar je njen oče začel predsedniški mandat. Obletnica bo prihodnje leto. Caroline bo tudi urednica izdaje, napisala pa bo tudi uvodnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.