Magazin
48 ogledov

Pohitite, če želite poceni počitnice

grčija Shutterstock
Zgodnje rezervacije so možne le še do konca aprila, zato z njimi pohitite.

Glede na to, da si gostje poletne počitnice razdelijo na več delov, radi ponudimo teden Sredozemlja in teden Hrvaške, kar pomeni kombinacijo mondenega pohajkovanja in počitka ali kolesarjenja v naravi,” razlaga Mišo Mrvaljević iz Kompasa.

Priljubljeni so tudi potovanja po evropskih mestih (podaljšan konec tedna) in pet- ali šestdnevni obiski velemest na drugih celinah. “Trenutno ponujamo še podaljšano ponudbo v prvem hipu (first minute), ugodne cene rezervacij poletnih počitnic je mogoče najti tudi v velikonočni akciji. Tisti, ki bodo fleksibilnejši, pa lahko počakajo na ponudbo v zadnjem hipu,” dodaja Mrvaljević.

Široka ponudba, nižje cene

Vse več gostov prepoznava prednosti zgodnjih rezervacij, ki ob največjem možnem izboru omogočajo cenovno najugodnejše počitnice,” pravi Nika Vrhovnik iz agencije Palma. Največje popuste prinašajo rezervacije do konca februarja, nekoliko manjše pa do konca marca oziroma aprila. Novosti za letošnje poletje pri Palmi so največji jonski otok Kefalonija, turško počitniško letovišče Bodrum, Ciper in Maroko.
“Ponudbo, imenovano Rana ura, zlata ura, imajo gostje na voljo že od začetka decembra,” pravi Nataša Jeza Kotnik iz agencije Sonček – Tui. Nekateri hoteli so imeli popuste le do konca leta, cene pa so bile znižane za 25 odstotkov.

Komentarjev 1