Magazin
213 ogledov

Poskrbite za papige

papagaj Shutterstock
Pred menjavo perja papigo hranite z dosti beljakovinami in ogljikovimi hidrati.

Raznolika hrana je pomembna vse leto, ne le ob menjavi perja, pravi rejec in poznavalec ptic Bruno Čebulj. “Poleg semenske hrane naj imajo ptice na voljo minerale v obliki mletih školjk, sipino kost ali mineralne kamne z dodatkom joda. Zelenjava in sadje, ki naj bosta obvezno surova, sta pomemben vir vitaminov in aminokislin, ki pomagajo pri razvoju v mladosti in rasti novih peres,” pojasnjuje.Za uspešno pomoč pri menjavi perja je potrebna močna hrana v obliki beljakovin in ogljikovih hidratov. “Rejci ji pravimo jajčna ali mehka hrana in se danes že dobi v trgovinah,” dodaja. Močno hrano svojemu pernatemu prijatelju ponudite nekaj tednov pred tem, ko začne menjavati perje, sicer ne bo učinka, opozarja Čebulj.

Trdo kuhano jajce in zelišča kot pomoč

Rejci mehki hrani dodamo trdo kuhana jajca in nekaj zelenjave ter malo olivnega olja in mešanico zeliščc, kot so peteršilj, origano, meta in bazilika. Eterična olja pomagajo pri transportu hranil po telesu,” pravi Bruno Čebulj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.