Magazin
55 ogledov

Postelja, ki se postelje sama

postelja Shutterstock
Končno so jo izumili. Le en pritisk na gumb je dovolj in postelja se postelje sama.

Za vse, ki vsako jutro spalnico zapustijo z razmetano posteljo, in za tiste, ki se jim postiljanje postelje zdi najbolj dolgočasno opravilo, zdaj prihaja pomoč. Postelja, ki se postelje sama.

Pred skokom vanjo je treba pritisniti le na gumb, ko pa zjutraj vstanete, se postelja v treh sekundah s pomočjo avtomatike začne postiljati sama – odeja je raztegnjena in poravnana, blazine so na svojem mestu – in vse to v manj kot minuti.

Cena postelje še ni znana, proizvajalci pa so za prodajo pripravili pet različnih velikosti te pametne postelje.

Komentarjev 3
  • Euterpe 18:24 14.junij 2012.

    postlán -a -o: lepo postlana postelja; gnezdo je bilo postlano s suho travo in dlako ∙ ekspr. v mladosti mu ni bilo z rožicami, mehko postlano živel je v pomanjkanju; imel je velike skrbi, težave ♪(http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression;=postlati&hs;=1)Slovenski pravopis:<br ...prikaži več />postláti -stéljem dov. postêlji -íte; -àl -ála, -àt, -án -ána; postlánje; (-àt) (á ẹ́) komu ~ otroku v vozičku; postlati kaj ~ posteljo(http://bos.zrc-sazu.si/c/SP/neva.exe?name=sp&expression;=postlati&hs;=1)Pa lep dan želim! :)

  • Euterpe 18:22 14.junij 2012.

    Kako lahko ˝dobesedno˝ mrcvariš slovenski jezik? Jezik v ustih že, slovenski jezik pa bolj težko. Razen če se lahko nanj spraviš s skalpelom?Kar pa se tiče postiljanja, pozna slovenščina dva glagola - dovršnega in nedovršnega, pri čemer je glagol ...prikaži več ˝postlati˝ (v tem primeru ˝se postelje˝) dovršen, glagol ˝postiljati˝ (v tem primeru bi bil v obliki ˝se postilja˝) pa torej nedovršen. Pri Žurnalu sicer ne postiljajo (in ˝posteljajo˝ seveda prav tako ne), a vseeno povsem pravilno posteljEjo.SSKJ:postláti -stéljem dov., postêlji posteljíte (á ẹ́) pripraviti, urediti ležišče: zjutraj postelje in pomete; otroku je v vozičku mehko postlala; postlal si je na klopi; sam si zna postlati / postlati posteljo / otrok že sam postelje zna postlati / ekspr. raca postelje gnezdo s puhom ∙ ekspr. dobro, slabo so si postlali so, živijo v dobrih, slabih gmotnih razmerah; kakor si si postlal, tako boš ležal tvoje (dobro, slabo) življenje bo posledica tvojih prejšnjih odločitev postlá

  • Aquila968 17:51 13.junij 2012.

    "Postelja, ki se postelje sama."http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression;=postiljanje&hs;=1Očitno pri Žurnalu posteljajo. Ah, škoda besed o tem, kako dobesedno mrcvarite slovenski jezik. Pred nekaj dnevi je bil objavljen članek v zvezi z nogometnimi tekmami evropskega prvenstva v popolni "fuzbalerski slovenščini":<br ...prikaži več />Gol Nemčije, prečki Portugalske"...ki je s podplato, sicer z izkrčeno nogo, startal na nemškega vratarja Manuela Neuerja in bil nagrajen z rumenim kartonom..."