Magazin
127 ogledov

Pravilno osvetljena otroška soba

Poskrbite za svetlobe v otroški sobi. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Preudarna in dobra osvetlitev doprinese k zgledu celotnega stanovanja. A pravilna postavitev luči je še najbolj pomembna v otroški sobi.

Ne glede na to, ali imate majhnega otroka ali šolarja, mora ta imeti v sobi dovolj svetlobe. Ključ do dobre osvetlitve je v pravilno postavljenih lučeh. Luči, ki predstavljajo tudi dekorativen element opremljanja, tako ne izpolnjujejo le svoje osnovne funkcije, kar upoštevamo tudi v otroški sobi. Veliki lestenci, oblikovalsko dovršene stenske luči ali v pohištvo vgrajena osvetlitev, vse to so neizogibni deli urejanja otroške sobe.

V otroški sobi je potrebno postaviti tri vrste osvetlitve; osnovno, ambientalno in delovno. Osnovna osvetlitev, ki je najmočnejša, se postavi na strop ali na stene sobe, s čimer bo soba sorazmerno osvetljena. Pod ambientalno razsvetljavo se štejejo stenske ali viseče luči. Umirjena in topla svetloba iz teh luči ustvarja prijeten občutek v sobi. Delovna luč, ki je postavljena na mizi, pa naj zaseda čim manj površine in ima možnosti določanja moči svetlobe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.