Magazin
5 ogledov

Prek 200 idej za leto 2010

Največ predlogov so po pričakovanjih dobili za programske sklope Ljubljana bere, Žurnal24 main
Za oblikovanje programa v okviru Unescovega naslova Ljubljana – svetovna prestolnica knjige 2010 sta prispela 202 predloga.
"Odziv na javno povabilo oddelka za kulturo je bil dober in v okviru naših pričakovanj ter zavedanja, da sta Ljubljana in z njo vsa Slovenija z osvojitvijo Unescovega naslova prejeli visoko priznanje za delovanje na področju knjige," pravi Uroš Grilc, načelnik kulturnega oddelka na MOL.

Razpis bo spomladi
Zbiranje predlogov je bilo informativno in bo osnova za oblikovanje javnega razpisa za sofinanciranje programa Ljubljana – svetovna prestolnica knjige. Razpis bo po Grilčevih besedah objavljen spomladi. Takrat bo tudi šele znano, koliko sredstev bo MOL namenila projektu. Bodo pa, kot pravi Grilc, zbrani predlogi v veliko pomoč pri določitvi teh sredstev. "Posebej smo poudarili, da bodo predlogi obravnavani interno in ne bodo javno dostopni," pa načelnik odgovarja na vprašanje, ali lahko navede kakšnega od predlogov, ki so bili pozitivno presenečenje in jih bodo po vsej verjetnosti upoštevali.

Kulturni časopis
"Tudi za programski sklop Kulturni štirinajstdnevnik smo dobili zanimive predloge," pravi Grilc. Izdajatelja bodo izbrali na razpisu, ki bo določil cilje, naklado, dinamiko izhajanja in nujni lastni delež izdajatelja. Če bodo rezultati dobri, bo MOL časopis podpirala več kot le eno leto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.