Magazin
48 ogledov

Preverite vlažnost sten

Stenske tapete Destinations Wallpaper Collection. Oblikovanje: Mr. Perswall. Žurnal24 main
Nasvet. Kako se polaganja tapet lotiti sami.

Podlaga naj bo suha

Najprej odstranite stare tapete. Steno zgladite in očistite, večje luknje v steni sanirajte (recimo z gipsom), nato si pripravite vse potrebno orodje (meter, škarje, nož, svinčnik, gumijasti valj, čopič za nanos lepila ...). Podlaga mora biti suha in trda, zato pred nanosom tapete preverite vlažnost stene. Nanjo z lepilnilm trakom prilepite folijo (velikosti 50 x 50 centimetrov) in naslednji dan preverite, ali se je pod njo nabral kondenz.

Pazite na zamik vzorca

Pravilno izberite vrsto lepila (glede na material tapete), nato role narežite po trakovih. Pri naslednjem traku upoštevajte zamik vzorca. Prvi trak položite z vodno tehtnico, vedno stran od vira svetlobe (recimo od okna). Trakove zmeraj polagajte malo čez rob stene in stropa, da jih boste lažje odrezali. Trakove pritisnite ob steno z gumijastim valjem in valjajte od sredine navzven. Odvečno lepilo ob strani obrišite, a nikakor ne drgnite. Na koncu povaljajte po celotni površini.

Odstranite stikala

Pred polaganjem tapet izklopite tok v vtičnicah in stikalih ter odstranite njihove pokrove in okvirje. Zavarujte žice in trakove položite prek lukenj. Ko se lepilo posuši, luknje obrežite in pokrove položite nazaj. Šele nato priklopite tudi tok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.