Magazin
21 ogledov

Prvi v nogometnem studiu

Siddharta mediaspeed
Kot prvi glasbeni izvajalci jutri ob 21. uri nastopajo na stadionu Stožice.

Jutri bo adrenalinski dan za vse ljubitelje Siddharte in za peterico, ki že 16 let in skozi pet studijskih albumov ustvarja prepoznaven zvok.

Ali se bo ta na nogometnem stadionu Stožice, ki sprejme dobrih 23 tisoč obiskovalcev, obnesel bolje kot v sosednji dvorani, boste lahko kmalu presodili sami. Fantje, ki bodo pod budnim očesom priznanega producenta Rossa Robinsona v živo snemali svoj šesti studijski album, pa očitno na zvok zelo računajo, saj je že statistika zelo impresivna: ozvočenje, ki bo prenašalo Siddhartino glasbo, so med drugimi uporabljali Metallica na stadionih in v dvoranah, Led Zeppelin na legendarnem dobrodelnem koncertu v Areni O2 v Londonu in Paul McCartney na zgodovinskem prvem koncertu v Izraelu leta 2008, zaupal pa naj bi mu tudi Michael Jackson pri seriji 50 koncertov v londonski Areni O2.

Za boljši zvok bodo postavili kar 150 zvočnikov, za vizualne učinke pa bodo uporabili več kot 200 kosov svetlobnih teles in 350 pirotehničnih elementov. Skratka, sistem ozvočenja, ki tehta 25 ton, obeta zvočni spektakel.

Računajo na obiskovalce v zadnjem hipu
“Zanimanje za koncert je veliko, prodaja vstopnic pa bo zagotovo najmočnejša tik pred koncertom,” uspeh prodaje vstopnic izmuzljivo pojasnjujejo organizatorji.

Gotovo pa je, da je težko doseči presežek, ki so ga ustvarili pred osmimi leti za bežigrajskim stadionom, ko si jih je ogledala tridesettisočglava množica. V vsakem primeru se jutri obeta glasen koncertni krst stadiona Stožice, za katerega Siddharta upa, da bo utrl pot za večje koncerte v prihodnosti.

Omejitev za mlajše od 16 let
Posebna koncertna omejitev velja za mlajše od 16 let, saj brez spremstva polnoletnega ožjega družinskega člana (oče, mati, brat, sestra) ali polnoletne osebe, ki ima pooblastilo enega od staršev, ne smejo vstopati na stadion, sporočajo organizatorji.

Mlajše od 16 let, ki ne bodo imeli ustreznega spremstva, bodo napotili na blagajno, kjer jim bodo vrnili kupnino za vstopnico. Obiskovalcem zato svetujejo, naj imajo s seboj osebni dokument.

Vsa parkirišča v okolici stadiona, ki so v lasti ali upravljanju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice, bodo v času koncerta brezplačna, na progi 20 pa bo vozilo tudi več mestnih avtobusov. Prav tako so urejeni avtobusni in vlakovni prevozi iz drugih slovenskih mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.