Magazin
65 ogledov

Psa vedno v kletko

Pes v avtu Shutterstock
Najučinkovitejša zaščita za voznika in žival je pravilno nameščena zaščitna kletka.

Svoje ljubljenčke v vozilu prevažajte ustrezno zavarovane v delu vozila, namenjenem potnikom, določa zakon. Oblika ustreznega zavarovanja zakonsko ni določena (“lahko je to mreža ali kletka ali pas za pripenjanje”), pojasnjujejo na ministrstvu za promet.

Najučinkovitejša zaščita za voznika in žival je pravilno nameščena zaščitna kletka, je pokazal nedavni test, ki so ga izvedli pri AMZS. Pri manjših živalih je najvarnejše mesto v prostoru za noge med zadnjo klopjo in prednjim sedežem, pri večjih psih in kletkah pa kombinacija kletke v prtljažniku in zaščitne pregradne mreže, ki ločuje prtljažnik in potniški prostor. Vsi drugi zaščitni sistemi so pri testih odpovedali in bi ob trku dodatno poškodovali voznika oziroma potnike v avtu.

Voditi psa, ko vozite kolo, ni dovoljeno

Prepovedano. Po zakonu psa ne smete voditi iz vozila ali z vozilom – to pa pomeni niti iz avta niti s kolesa, saj je vozilo tudi kolo. Lahko pa kolo peljete ob sebi in hodite ob živali, pojasnjujejo na ministrstvu za pravosodje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.