Magazin
141 ogledov

Rabljene učbenike tudi podarjajo

Učbeniki se kopirajo na veliko. (Foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
Rabljene kupite na sejmih ali zamenjajte prek spleta.

Medtem ko lahko osnovnošolci rabljene učbenike brezplačno naročijo v šolah, je za srednješolce učbeniški sklad plačljiv. Za vse, ki se jim torej ne zdi smiselno kupovati novih učbenikov za dijake in študente, ter predvsem za tiste, ki jim nakup knjig pomeni visok strošek, se bo v prihodnjih tednih zvrstilo kar nekaj sejmov rabljenih učbenikov.  Najbolj prepoznaven sejem organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Škis). Z rabljenimi učbeniki in knjigami bodo ljubljanske Križanke napolnili 7. in 8. septembra.

Za dijake in študente

Sejem gradiv za študente in dijake pripravlja tudi Klub mariborskih študentov. Potekal bo 11. oktobra na zgornjem platoju mariborske tržnice.  Študentje in dijaki bodo na sejmu lahko prodajali prav vse šolske potrebščine: knjige, učbenike pa tudi zapiske vseh srednjih ter visokih in višjih šol.

Ceno postavljajo sami

Sejma bosta tudi v ljubljanskem in novomeškem BTC Cityju. V Ljubljani bodo učbenike za osnovno in srednjo šolo prodajali med 5. in 7. septembrom, v Novem mestu pa se bo sejem začel že dan prej.

Nakup prek spleta

Pregledati velja tudi spletni portal Bolha.com, kjer številni dijaki in študentje prav tako ponujajo svoje rabljene učbenike in priročnike. Nekateri učbenike ponujajo tudi brezplačno, zato preverite tudi spletno stran Podarimo.si.Rabljene učbenike prodajajo tudi na dijaškem forumu Dijaski.net in forumu Šolske potrebščine na spletni strani Zavoda Med.Over.Net, kupite ali zamenjate pa jih lahko še prek spletnih strani Solska-trznica.com in Ucbeniki.net.

Popusti v knjigarnah

Do začetka pouka v osnovnih šolah je še dober teden, in če še niste nakupili zvezkov, delovnih zvezkov in drugih potrebščin, lahko to naredite zelo preprosto – prek spleta. Na spletni strani Emka.si prek iskalnika poiščete potrebščine, ki jih vaš otrok potrebuje, nato pa vnesete še kraj šole, šolo in razred, ki ga bo obiskoval. Izpisali se bodo naslovi učbenikov in delovnih zvezkov, ki sta jih izbrala šola in razred. Kljub temu pa velja preveriti ponudbo v knjigarnah, ki zadnji teden pred začetkom šolskega leta velikokrat ponujajo popuste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.