Magazin
146 ogledov

Razkrivamo, kje bodo snemali šov Bilo je nekoč!

Lavrenčičeva hiša
1/5
Anže Petkovšek
Novi resničnostni šov Planet TV-ja, Bilo je nekoč, bodo snemali na Vrhniki.

Tekmovalci novega šova Bilo je nekoč bodo bivali v nekdanji Lavrenčičevi hiši v centru Vrhnike, ki je nekoč služila kot poštna postaja, zato stavbo poznajo tudi pod imenom Stara pošta. Tukaj bo potekala glavnina dogajanja, lokacija, kjer bodo potekale igre, pa še ni razkrita.

Lavrenčičeva hiša je ena najstarejših stavb na Vrhniki. "Stoji na bregu Ljubljanice, kjer je bilo nekoč potniško pristanišče. Po nekaterih domnevah je bila stavba zgrajena v 15. stoletju. V Valvasorjevem času je imela nadstropje več kot danes in je v resnici nastala z združitvijo dveh hiš. V njej so bili nekdaj mitnica, pošta in gostišče, v katerem je leta 1728 prenočil cesar Karel VI. Leta 1809 so ob prenovi hiše eno nadstropje odstranili," piše na spletni strani občine Vrhnika.

Zanimivo bo videti, kako so stavbo za potrebe šova preuredili. Planet TV bo to verjetno razkril že v kratkem.

Šov, ki ga bo, kot smo poročali prvi, vodila Lili Žagar, bodo začeli snemati že zelo kmalu, na male ekrane pa prihaja spomladi.

Tekmovalci, ki se bodo borili za 50.000 evrov, bodo postavljeni v preteklost. Živeli bodo, kot so živeli v starodavnih časih. "Potovati nazaj v času, to so sanje marsikoga. Za nekaj let nazaj bomo zavrteli časovni stroj in avanturiste postavili v situacije, ki so jih doživljali naši predniki. Izučiti se bodo morali različnih veščin, od brodarstva, kovaštva – skratka za poklice, ki so bili v Sloveniji takrat aktualni. Hkrati pa je šov izziv tudi za produkcijo, saj gre za največji resničnostni šov, ki ga Slovenija še ni videla. Premikamo meje in gledalcem ponujamo nov format, saj so nekateri gledalci že siti, da se eni in isti formati ponavljajo,“ je že pred časom razkril programski direktor Planet TV Gorazd Slak in dodal, da bodo tekmovalci tekmovali med seboj, torej bodo oni odločili o zmagovalcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.