Magazin
147 ogledov

"Romantika? Midve sva sedem let v zvezi!"

Kamala Katarina Čuk
1/7
Martin Vogrič Dežman
Številnim kuharicam in receptom sta svojo zbirko dodali še Katarina in Kamala Čuk, ki sta svojo ljubezen prenesli na priročne kartice z recepti. A kljub temu nista privrženki romantičnih večerij.

Kamala in Katarina Čuk sta novi imeni v kulinariki. Pravkar sta izdali knjižico z zbirko receptov Okusite svoje sanje, ki je mini priročnik z namigi, kako v svoji kuhinji doseči najboljše rezultate. Avtorici, ki sta partnerici tudi v zasebnem življenju, sta recepte oblikovali tako, da jih lahko med seboj kombiniramo, posamezne sestavine pa dodajamo, odstranimo ali zamenjamo. Vsako kartico sta opremili tudi s pozitivnimi mislimi, ki navdihujejo in spodbujajo k samozavestnemu ustvarjanju. 

"Recepti so zrastli v moji glavi, saj sem se naveličala vedno ene in iste hrane. Kasneje sem ugotovila, da ni važno, kaj imaš v kuhinji, ampak kaj narediš iz tega," nam je idejo razložila Kamala, saj je ona tista, ki v gospodinjstvu Čuk skrbi za kulinarični del. "Doma imava veliko kuharic, ampak kadar hočem nekaj skuhati, nimam sestavin niti za en recept. Zato hočeva spodbuditi ljudi, da začnejo sami razmišljati o okusih, kombinacijah in kuhanju." A tudi Katarina ima svojo nalogo: "Kamala že celo življenje rada kuha, jaz pa rada jem (smeh)."

Hrana je umetnost

V svoji kuhinji nimata mesa, rib in jajc, a njune kartice so kljub temu namenjene vsem. "Nisva se omejili le na vegeterijance in vegane, recepti so napisani za vse, saj spodbujajo, da vsak najde svoj okus," pravi Kamala in dodaja, da hrano vidi kot umetnost. "Jaz nisem kuharica, sem človek, ki ga zanima umetnost. Ker sem vegeterijanka, mnogi mislijo, da jem samo solato in korenje, ampak to ni res! Zato sem hotela spremeniti to mišljenje in predstaviti nekaj drugačnega."

In medtem ko je Kamala sestavljala okusne recepte, ji je Katarina pomagala pri pisanju, saj je Kamala po rodu Makedonka, ki je v Slovenijo prišla pred osmimi leti. "Ja, tale moja makedonščina, lahko bi izdali prav takšne recepte, to bi bilo šele zabavno (smeh)."

Iz fižola naredila sladico

Romantičnih večerij si ne kuhata, raje se presenečata spontano. "Romantika? Midve sva sedem let v zvezi (smeh)! Najina zgodba je turbulentna in zanimiva," pravi Kamala, Katarina pa dodaja, da "nista klasična romantika". A kljub temu skrbita za manjša presenečenja, nazadnje je Kamala prekosila samo sebe, ko je naredila sladico iz fižola. "Vem, da je fižol nevtralen, zato sem dodala  pest brusnic, pest mandljev in še nekaj drugih oreščkov ... sledila sem svoji intuiciji. Na koncu sem dodala javorov sirup in bilo je super!"

Prav takšno uživanje ob hrani in improvizicijo pri pripravi hočeta spodbuditi tudi pri ostalih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.