Magazin
67 ogledov

S kolesom po snegu

Sneg ponuja priložnost, da kolo preizkusite v drugačnem okolju in popolnoma drug Žurnal24 main
Po smučišču se lahko spustite na več načinov, zato letos preizkusite nekaj novega.

Zasnežene strmine lahko letos izkoristite malo drugače in se po njih namesto s smučmi ali smučarsko desko spustite z gorskim kolesom, opremljenim s posebnimi snežnimi zračnicami, ali snežnim kolesom, ki ima namesto koles drsne ploskve. Preverili smo ponudbo tovrstne snežne adrenalinske zabave pri nas.

Zaščita je obvezna. Kolesarjenje po snegu zahteva primerno opremo, ki vas bo ščitila tako pred mrazom kot pred poškodbami. Obvezne so čelada, zaščitne rokavice ter nepremočljiva topla obleka in obutev (zimski čevlji za treking). Če se boste podajali na nevarnejša območja izven prog, si omislite še ščitnike za kolena in komolce. Brez prave opreme lahko zimsko kolesarjenje namreč hitro postane neprijetna izkušnja.

Za tri ure 30 evrov
Zimsko kolesarjenje po Bohinjski dolini, na Pokljuki in drugih za to primernih krajih po Sloveniji lahko preizkusite že za 30 evrov na osebo. Program, ki ga organizira turistična agencija Pac Sports, traja od ene do treh ur, odvisno od tega, kaj želite. Zbirno mesto je vedno Hostel pod Voglom v Bohinju, program pa je organiziran, tudi če ste edini udeleženec (največje število ljudi je pet). Več o ponudbi in prijavi v program dobite na spletni strani Pac-sports.com.

Kolesarjenje brez koles
Po snegu se lahko spustite tudi s posebnimi snežnimi kolesi, ki imajo skoraj več skupnega s smučmi kot s kolesom, hitro pa se jih naučijo obvladati tudi popolni začetniki. Agencija Happy Tours takšno kolesarjenje organizira v Kranjski Gori. Za nekajurno zabavo s prevozom do smučišča in nazaj boste odšteli 40 evrov na osebo, program pa organizirajo v skupinah po 20 ljudi. Več informacij poiščite na spletni strani Happytours.eu/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.