Magazin
65 ogledov

Samska nosečnica na zmenku

nosečnica nosečnost moški Shutterstock
Odkritost in previdnost sta le dve od stvari, na kateri mora biti nosečnica med zmenkom še posebej pozorna.

Zmenki znajo biti za oba spola zelo delikatni, za nosečo samsko žensko pa še posebej. Najti mora ne samo kompatibilnega partnerja, temveč tudi odličnega očeta. Morda so zmenki z nosečnico rahel tabu, zagotovo pa so precej težji. Obstajajo določena pravila, ki lahko zmanjšajo morebitne nesporazume.

Bodite odkrite
Očitno je, da je nosečnost težko skriti, še posebej v zadnjih mesecih. Je pa v prvem trimesečju, ko se trebuščka še ne vidi, skušnjava velika, da se nosečnosti ne razkrije. Vendar bodite raje odkrite. Pomembno je, da se ničesar ne sramujete.

Moški bodo novico o nosečnosti zagotovo sprejeli s presenečenjem, vendar bo njihova reakcija dovolj zgovorna, ali so primerni za resno zvezo. Novica vam bo prihranila marsikateri neuspešen zmenek, še bolj pomembno pa je, da bo odkritost dobra podlaga za uspešen začetek razmerja.

Ne sklepajte kompromisov
Nosečnice pogosto občutijo, da morajo kompenzirati za dejstvo, da bo morebitni partner moral prevzeti dodatno odgovornost. Večina je celo prepričana, da je moško zanimanje zanjo dovolj, da bo njen partner. Vendar je to lahko varljivo. Najpomembnejše je, da vas oseba, s katero boste skupaj, podpira med nosečnostjo in tudi sicer. Otrok je za vedno, in če bo partner prav tako, potem je bolje, da bo kos zvezi. Vse to pomeni, da si morate prav tako postaviti standarde in se jih držati. Morda lahko pred zmenki naredite spisek kvalitet, ki jih iščete pri partnerju.

Bodite previdne
Potem ko boste našle nekoga, ki vam je všeč, lahko hitro padete v cel kup pasti. Bodite pozorne na znake, ki vam govorijo, ali je moški za vas idealen ali ne. Moški morda z vašo nosečnostjo ne bo imel nobenih težav, vendar ne bo niti enkrat omenil besede otrok. Vse to je znak za alarm. Zapomnite si, da bo ta moški postal očetovska figura za vašega otroka, njegovo obnašanje pa vam mora popolnoma ustrezati.

Pomislite na otroke
Če ste noseče, imate pa tudi že starejše otroke, med zmenki pomislite tudi nanje. Vseh moških, s katerimi boste šle na zmenke, zagotovo ne boste predstavile svojim otrokom, je pa pomembno, da jih ne skrivate pred nekom, ki bi lahko postal zelo pomembna oseba v vašem življenju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.