Magazin
26 ogledov

Sedem nezaželenih potnikov

avion Shutterstock
Če vas ob živce ne spravijo zamude letal, mraz na letališčih ali gneča, jih bodo morda načeli nezaželeni potniki. Kateri najpogosteje kvarijo polet?

Tisti, ki pogosto potujejo z letali, so se gotovo že vsaj enkrat potiho razjezili nad sosedom. Kateri potniki so na letalih najmanj zaželeni, poročajo na spletni strani today.msnbc.msn.com.

Prehlajeni. Prvo mesto najmanj zaželenih so zasedli potniki, ki potujejo prehlajeni. Znojenje, kihanje, kašljanje in nenehno čiščenje nosu so lahko krivci, zaradi katerih vas neznanec na sosednjem sedežu morda ne bo upal niti pogledati. Če potujete prehlajeni, pred poletom simptome zmanjšajte z zdravili.

Opiti. Takoj za prehladom slabo voljo med potniki povzroča alkohol. Zelo opiti potniki so pogosto glasni, druge potnike lahko zmoti tudi njihov vonj. Če pa alkoholizirani potniki pokažejo svojo agresivno ali vsiljivo plat, je nemir med drugimi toliko večji.

Neučakani. Res je, da se vsakomur kdaj mudi, a vseno vas neučakanost in hitenje na letalu ne bosta pripeljala hitreje do cilja. Z letala pa tako ne morete izstopiti prej, kot je to dovoljeno.

S hišnimi ljubljenčki. Čeprav praviloma kosmatinci razveseljujejo, pa so na letalih med nekaterimi potniki zelo nezaželeni.

Z majhni otroki. Nezaželeni so tudi starši z majhnimi otroki. Jok, sitnarjenje, čebljanje, nenehna vprašanja, ropotanje z igračkami ali butanje z nogo v sprednji sedež je dovolj razlogov za nejevoljo.

Neznani prijatelji. Nekateri komunikativnost pozdravljajo, spet drugim so pogovori z neznanci odveč. Še posebej, ko se ti začnejo sami vabiti na obisk, saj bodo naslednji mesec obiskali ravno vaš domači kraj.

Speči potniki. Le koga lahko motijo potniki, ki ves polet prespijo? Skoraj nikogar, razen soseda, ki sedi za njimi. Zakaj? Zaradi spuščenega naslonjala. Saj veste, prostora za noge je na letalih vedno premalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.