Magazin
0 ogledov

Sejem, prilagojen gospodarski krizi

Umetnostni sejem bo ponujal številne razprave in razstave. © Petra Veber Žurnal24 main
Mednarodni umetnostni sejem v Abi Dhabiju uvaja nov koncept. Sejem bo prilagojen svetovnim razmeram, se pravi gospodarski krizi.

Manjši kot prej
V času, ko svet pretresata gospodarska in finančna kriza, bodo tudi v Abi Dhabiju poskušali biti čim bolj prilagodljivi. Organizatorji so sporočili, da bo sejem manjši in zahtevnejši. Na njem bo sodelovalo 50 galerij, od tega jih bo več kot dvajset iz Evrope.

Sejem bo vpeljal še nekaj novosti: odprl se bo za oblikovanje in kot ponujal številne razprave in razstave v sklopu spremljevalnih dogodkov. Vodja oddelka za kulturo Turistične razvojne in investicijske družbe Rita Aoun-Abdo meni, da bo sejem " tako utrdil svoj sloves inovativne platforme za moderno in sodobno umetnost."

Umetnostni sejem bo potekal od 19. do 22. novembra, organizatorji pa upajo, da bo uspešen. Na sejmu bo sicer sodelovalo več priznanih muzejev, med njimi tudi pariški Louvre in newyorški Guggenheimov.

Novinec med sejmi
Zgodovina sejma sega v leto 2007, ko je bil ustanovljen kot hčerinski sejem umetnostnega sejma Artparis v Parizu. Do lani je nosil naslov Artparis - Abu Dhabi, letos pa poteka pod imenom Abu Dhabi Art.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.