Magazin
395 ogledov

Seks s prijateljem?

V večini primerov brez srčnih bolečin ne gre. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Oba sta samska, rada se družita in imata veliko skupnega. Verjetno ste se tudi vi velikokrat vprašali, ali sploh obstaja prijateljstvo med moškim in žensko brez vpletanja čustev in seksa.

Številne raziskave so pokazale, da si moški želijo svobode, užitkov in avantur, medtem ko jih misel na prepire s partnerico prav nič ne privlači. Tem se pri prijateljstvu lahko izognejo, saj jih prijateljice ne omejujejo. Večina moških meni, da ni nič narobe s tem, da s svojimi prijateljicami občasno skočijo med rjuhe, pri čemer se strogo držijo tega, da čustev v takšna razmerja ne vpletajo. Pa je to sploh mogoče?

Od prijateljstva do razmerja
Ne lažimo si in priznajmo, da seks nedvomno pripomore k zbliževanju, pozneje pa se lahko iz nedolžnega prijateljskega seksa razvije nekaj več. Večina prijateljev in prijateljic tako po določenem času začuti kemijo, nemalo pa jih pozneje konča tudi v pravem razmerju. Pomembno je, da oba že na začetku razčistita, na čem naj bi temeljilo razmerje in razmislita, kaj bi se lahko zgodilo z vajinim prijateljstvom, če eden od vaju spozna osebo, s katero si bo želel biti v resni zvezi. Premislite torej, kaj pričakujete od "prijatelja" ali "prijateljice" ter ali je seks res vreden izgube dobrega prijateljstva.

Priljubljen med študenti
In še zanimivost: neka raziskava je pokazala, da je seks med prijatelji najbolj razširjen med študenti. Dve tretjini študentov ima namreč tako imenovane "prijatelje z ugodnostmi", ki sicer niso njihovi partnerji, temveč prijatelji, s katerimi tudi seksajo. Razlog za takšna "prijateljstva" je običajno odgovornost, ki je tako moški kot ženske niso pripravljeni sprejeti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.